Overblik: Her er konsekvenserne af nedlukningen i USA

En mur langs Mexicos grænse til lidt over 37 milliarder danske kroner splitter Demokraterne og Republikanerne i de amerikanske budgetforhandlinger for 2019. Muren har sat en stopper for forhandlingerne, så lige nu får flere end 800.000 statsligt ansatte ikke løn for deres arbejde

Donald Trump ønsker milliarder til en mur til Mexicos grænse. Det afviser Demokraterne, og nu påvirker den næstlængste nedlukning i USA over 800.000 personer, der ikke får udbetalt løn.
Donald Trump ønsker milliarder til en mur til Mexicos grænse. Det afviser Demokraterne, og nu påvirker den næstlængste nedlukning i USA over 800.000 personer, der ikke får udbetalt løn. Foto: Guillermo Arias/Scanpix

I flere måneder har Demokraterne og Republikanerne i Kongressen med præsident Trump i spidsen forhandlet om det amerikanske budget for 2019. Donald Trump kræver penge til en mur langs grænsen til Mexico, men det afviser Demokraterne.

Demokraterne overtog i januar flertallet i Repræsentanternes Hus, og præsidenten er derfor afhængig af deres stemmer for at have et flertal. Men partiet afviser at stemme for et budget med penge til grænsemuren.

Siden den 22. december har dele af den amerikanske regering derfor været lukket ned, og flere end 800.000 personer får ikke løn for deres arbejde.

Her har du et overblik over forløbet.

Artiklen fortsætter under annoncen