Så blev det påske i den ortodokse kirke

I weekenden kunne de ortodokse kristne fejre den vigtigste af alle kirkens fejringer: påsken. Begivenheden blev markeret med stearinlys, processioner, påskeæg og traditionelle kager. Se billederne her

På billedet ses den traditionelle russiske påskekage "Paskha". Denne kage er udformet som en pyramide og vejer hele 500 kilo. På grund af kagens enorme størrelse er den nu en del af den russiske rekordbog. Kagen består af kvark, æg, sukker, mandler og rosiner.
På billedet ses den traditionelle russiske påskekage "Paskha". Denne kage er udformet som en pyramide og vejer hele 500 kilo. På grund af kagens enorme størrelse er den nu en del af den russiske rekordbog. Kagen består af kvark, æg, sukker, mandler og rosiner. .

 I den protestantiske- og katolske kirke er påsken forlængst forbi, og om få dage farer Kristi til Himmels. Lidt anderledes er det for ortodokse kristne.

Den kristne påskedag falder altid den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn - det blev allerede bestemt i år 325.

For kristne, der følger den gregorianske kalender, placerer det påsken på et tidspunkt i marts eller april. Men den ortodokse kirke følger den julianske kalender, og det betyder, at påsken først faldt i weekenden. Vi har samlet billeder af påskefejringer i Kina, Østeuropa, Etiopien og Mellemøsten.