Prøv avisen
Video

TV: Hvad gør man, når ferien med familien går skævt

I nedenstående video giver Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan vi tackler udfordringer og problemer i vores ferie. Modelfoto.

Når regnen siler ned, og hele familien er buret inde i sommerhuset, kan konflikter let opstå. Her giver psykolog Mattias Stølen Due gode råd til par og familier, der føler, at ferien er ved at falde fra hinanden. Se video i bunden af artiklen

Ferie er dejligt - men for mange familier kan det øgede samvær føre til konflikter og uenigheder. Ungerne skriger, vejret glipper og det bliver aldrig helt så hyggeligt, som vi havde drømt om.

Og hvad gør man så? Skrider fra det hele? Isolerer sig i havestuen med en god bog - eller bider tænderne sammen og får ferien med familien overstået hurtigst muligt? 

Løsningerne er mange - men ifølge psykolog Mattias Stølen Due er en af de bedste simpelthen at forlige sig med det kaos, der ofte opstår, når hele familien skal af sted sammen.

Kys kaosset, siger han - og fokuser på de små glæder midt i det hele.

Skru ned for forventningerne og dyrk taknemmeligheden: Nyd at du kan være sammen med din familie - på godt og ondt - og at det er dem, der får dit sind i kog.

Vær glad for, at det er lige præcis din partner, du kan gå med i regnen, når vejret spolerer drømmen om en romantisk strandtur med picnickurv og blå himmel.

Mattias Stølen Due har netop udgivet en bog, der sætter fokus på, hvad vi kan gøre for at forebygge mistrivsel og brud.

Bogen handler ikke om at få et lykkeligt eller fantastisk parforhold - for sådanne standarder er i bedste fald urealistiske og i værste fald skadelige, fordi ambitionsniveauet ender med at stresse os.

I stedet handler bogen om, hvad vi kan gøre for at få et kærligt parforhold, der er godt nok. Et forhold, som vi grundlæggende er tilfredse med og trives i.

TV: I nedenstående video giver Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan vi - nu og her - tackler udfordringer og problemer i vores ferie.

133117801