TV: Sådan undgår man, at konflikter i parforholdet kammer over

Klokken har for længst passeret sengetid. Du er udmattet og irritabel - og et skænderi kan let finde vej til dobbeltsengen. Psykolog Mattias Stølen Due giver her gode råd til konflikthåndtering i parforholdet. Se video i bunden af artiklen

I nedenstående video giver psykolog Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan vi undgår, at små diskussioner udvikler sig til svære konflikter.
I nedenstående video giver psykolog Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan vi undgår, at små diskussioner udvikler sig til svære konflikter.

Det er en af den slags aftener, hvor ungerne har været helt hysteriske, og I er helt udmattede efter en lang arbejdsdag. 

Netop dette tidspunkt på dagen fremhæver psykolog Mattias Stølen Due som et af de mest trælse tidspunkter, man kan vælge, hvis man vil tale med sin partner om alt det sårbare og svære, der automatisk bliver en del af et parforhold. 

Dårlig timing er faktisk ofte en af hovedårsagerne til, at en lille konflikt eskalerer og udvikler sig til mudderkastning mellem to mennesker.

For når bølgerne går højt, har vi en tendens til at tage den forurettede mine på.

Og så er der ifølge psykologen kun én dominerende tanke til stede: Nemlig at det er den anden, der lige nu både er irriterende og skyld i problemet. 

Men når diskussionen har udviklet sig til en uløselig konflikt, er der kun én ting at gøre: 

Tag en timeout, siger Mattias Stølen Due.

Men bedst er det, hvis man i parforholdet helt kan undgå, at det kommer dertil.

Tag i stedet snakken, når I er udhvilede, og børnene er lagt i seng.

Bryg gerne en god kop kaffe til - for når betingelserne er gode, kan man også bedre se nuancerne i problemet og tage hånd om det sammen.

Mattias Stølen Due har netop udgivet en bog, der sætter fokus på, hvad vi kan gøre for at forebygge mistrivsel og brud.

Bogen handler om, hvad vi kan gøre for at få et kærligt parforhold, der er godt nok. Et forhold, som vi grundlæggende er tilfredse med og trives i.

TV: I nedenstående video giver Mattias Stølen Due gode og konstruktive råd til, hvordan vi bedst løser de konflikter og udfordringer i parforholdet.