Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Ørums afgang kom som en overraskelse

Per Ørum Jørgensen er overrasket over, at han ikke længere har opbakning i Vestjyllands Storkreds og derfor har måttet forlade partiet. Foto: Camilla Rønde

Hverken formanden i Vestjylland Storkreds eller Per Ørum Jørgensen selv havde forudset tirsdagens exit fra Kristendemokraterne

Det lå ikke i kortene, at Per Ørum Jørgensen skulle forlade Kristendemokraterne. I hvert fald ikke hvis man spørger formanden i Vestjyllands Storkreds, Karlo Brondbjerg:

For 14 dage siden regnede jeg faktisk med, at vi ville pege på Per Ørum, siger han. Det var netop i Vestjyllands Storkreds, at et lille flertal i tirsdags besluttede, at de ikke længere ville pege på Per Ørum Jørgensen som partiets formand.

LÆS OGSÅ: Engell: Per Ørum er færdig i politik

Karlo Brondbjerg var bekendt med, at der var samarbejdsvanskeligheder mellem landsformanden og andre partimedlemmer. Men problemerne i partiet gjorde åbenbart mere ondt, end storkredsformanden var klar over.

I fredags var Per Ørum Jørgensen i Herning for at svare på spørgsmål og tale med dem, der havde udtrykt bekymring over hans person. Men lige meget hjalp det. Per Ørum Jørgensen er nu fortid i Kristendemokraterne.

LÆS OGSÅ:Per Ørum forlader Kristendemokraterne

Det kom som en overraskelse, siger Karlo Brondbjerg og tilføjer: Og det gør mere ondt, end jeg havde regnet med.

Partiet har i meningsmålinger længe ligget et godt stykke under spærregrænsen. Og partiet får det ikke nemmere efter Per Ørum Jørgensens afsked, lyder det fra Karlo Brondbjerg. Han erkender, at det på kort sigt klart bliver vanskeligere at komme videre for partiet uden den medievante Per Ørum Jørgensen:

Og det ærgrer mig rigtig meget. Men vi har valgt at satse på den lange bane. Langsigtet fandt vi, at det her var nødvendigt.

Også Per Ørum Jørgensen er overrasket over tirsdagens beslutning. Han har følt, at der generelt var stor opbakning til ham i partiet.

LÆS OGSÅ
: Per Ørum holder alle muligheder åbne

Jeg har blandt andet talt med alle storkredsformændene for et par uger siden. Derfor troede jeg egentlig, at den hellige gral var velbevaret. Men tirsdag aften opstår der en situation, hvor der bliver holdt et møde i Vestjyllands Storkreds, hvor de skal drøfte, om de ville stille mig op som kandidat til formandsposten. Det var der et snævert flertal, der ikke ville, siger Per Ørum Jørgensen.