Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Kristendemokraterne vil tilbage i Folketinget

Per Ørum Jørgensen vil have Kristendemokraterne tilbage i folketinget og sætte fokus på etiske dilemmaer som aktiv dødshjælp og sortering af fostre. Foto: Jeppe Michael Jensen

Per Ørum Jørgensen og hans partivenner er gået i gang med at samle vælgererklæringer ind. Deres mål er at nå 20.000 underskrifter i løbet af et år

Kristendemokraterne er klar til endnu en kamp for at nå over spærregrænsen og komme tilbage i Folketinget.

I en pressemeddelelse skriver partiets formand Per Ørum Jørgensen, at de er gået i gang med at samle vælgereklæringer ind, så de igen kan blive opstillingsberettiget.

LÆS OGSÅ: Per Ørum: Derfor er der brug for kristendemokraterne

"Vi er kommet flot i gang med indsamlingen af vælgererklæringer. Vores målsætning er, at vi har indsamlet de 20.000 erklæringer inden udgangen af 2012, så vi bliver opstillingsberettiget igen," skriver Kristendemokraternes formand Per Ørum Jørgensen i pressemeddelelsen. Per Ørum Jørgensen blev valgt som ny formand for Kristendemokraterne i oktober 2011.

Han forventer, at partiet kommer til at støtte en borgerlig statsministerkandidat ved næste valg.

"Vi er i en fase lige nu, hvor vi evaluerer folketingsvalget. I den forbindelse vurderer vi naturligvis, hvem vi skal pege på ved næste folketingsvalg, men jeg har svært ved at forestille mig, at der er ret mange kristendemokrater, som vil forlænge den kulturradikale linje, som kendetegner Thornings regering," skriver Per Ørum Jørgensen med henvisning til regeringens forslag om at indføre homoseksuelle vielser i folkekirken og nedlæggelsen af værdikommissionen.

I pressemeddelesen fremgår det også, at partiet fortsat vil have fokus på livskvalitet i stedet for ensidigt at fokusere på penge. Desuden ønsker Per Ørum Jørgensen også at sætte mere fokus på etiske temaer som sortering af fostre og aktiv dødshjælp.

"Vi har siden partiet blev etableret i 1970 været den etiske vagthund i Folketinget, og det skal KD være igen. Vi går ind for aktiv livshjælp. Vi mener, det er uciviliseret at graduere menneskets værdi og derfor vil vi rejse nogle af de etiske spørgsmål med et nyt etisk handlingsprogram i 2012," skriver Per Ørum Jørgensen.

Kristendemokraterne har ved årsskiftet 2500 medlemmer.