Valg 2019: Det mener partierne om kristenforfølgelser

Bør Danmark gøre mere for at hjælpe forfulgte kristne i verden? Læs her, hvad de politiske partier i Danmark mener om den danske indsats mod kristenforfølgelser

De nylige religiøst motiverede angreb på kirker i Sri Lanka og en moské i New Zealand illustrerer, at forfølgelserne af kristne er i markant vækst i Asien. Men hvad mener de politiske partier om den danske indsats mod kristenforfølgelser?
De nylige religiøst motiverede angreb på kirker i Sri Lanka og en moské i New Zealand illustrerer, at forfølgelserne af kristne er i markant vækst i Asien. Men hvad mener de politiske partier om den danske indsats mod kristenforfølgelser? Foto: Ishara S. Kodikara / AFP / Ritzau Scanpix

For et århundrede siden udgjorde kristne 20 procent af befolkningen i Mellemøsten og Nordafrika. Nu er tallet nede på 4 procent, konkluderer en ny rapport. Det nylige angreb mod tre kirker og fire hoteller i Sri Lanka illustrerer samtidigt, at forfølgelserne af kristne er i markant vækst i Asien. Flere vestlige regeringer er blevet kritiseret for ikke at gøre nok, når det kommer til forfølgelse af kristne. Men hvad mener de politiske partier i Danmark om den danske indsats mod kristenforfølgelser?

I Kristeligt Dagblads store værdiundersøgelse har vi spurgt partierne, hvor enige eller uenige de er i følgende udsagn: Danmark bør gøre mere for at hjælpe forfulgte kristne i verden.

Se partiernes svar her:

Enhedslisten: Helt enig.
Uddybning: Danmark bør gøre mere for at hjælpe forfulgte i verden – herunder blandt amdet kristne, jøder, muslimer og ateister. Ingen skal forfølges på grund af deres religion.

Alternativet: Helt enig
Uddybning: Det er ikke kun kristne, men alle minoriteter, der er forfulgte, som skal hjælpes mere.

SF: Hverken eller

Socialdemokratiet: Delvist enig

Radikale Venstre: Hverken eller

Venstre: Helt enig

Konservative: Helt enig

Kristendemokraterne: Helt enig

Liberal Alliance: Helt enig

Partiet Klaus Riskær Pedersen: Helt enig

Dansk Folkeparti: Delvist enig

Nye Borgerlige: Delvist enig

Partiet Stram Kurs er endnu ikke vendt tilbage på Kristeligt Dagblads henvendelser.