Prøv avisen

- Vi må aldrig stoppe med at fordybe os

Jytte Abildstrøm, der for nyligt fyldte 75 år, er stadig en travl og farverig dame. - Foto: Leif Tuxen.

Jytte Abildstrøm går gerne ned til sin lokale kirke hver søndag. For kirkens ritualer og ord beriger os, så vi gør det bedste for vores omgivelser

Hvornår var du sidst til et kirkeligt arrangement eller en gudstjeneste?

- Det har jeg sådan set været hver morgen i rigtig mange år. Jeg hører morgenandagt i radioen hver morgen kl. 8.05. Det er meget opbyggeligt og stimulerende. Ellers tager jeg så vidt muligt i min lokale kirke, Himmelev Kirke, hver søndag.

Hvad gjorde størst indtryk på dig?

- I virkeligheden kan man ikke tale om, at noget gør størst indtryk. Det handler om, at man hele tiden bearbejder sjæl og sind. At ordets kræfter hjælper én til at gøre det bedste for ens omgivelser. Vi skal hele tiden dybere ned, så vi kan få næring i det daglige liv.

Hvorfor tog du lige derhen?

- At jeg går i kirke har ligget dybt i mig fra barnsben af. Jeg voksede op under krigen, og jeg kan huske at sidde med min familie nede i kælderen og knuge min mormors ravkæde mellem hænderne, mens jeg bad fadervor. Jeg har altid været pacifist, og jeg tror på, at mennesket har brug for næstekærlighed og tilgivelse. Det er det, Guds kærlighed handler om.

Hvor vil du gerne hen næste gang?

- Gentagelsen er jo vidunderlig. Jeg vil gerne blive ved med at trisse ned i Himmelev Kirke hver søndag, nyde gudstjenesten og få mig en snak med præsterne bagefter.

Hvad skal et kirkeligt arrangement indeholde for at vække din interesse?

- Man kan ikke tale om, hvad kirken skal gøre for at vække min interesse. Jeg synes, det er omvendt. Vi skal være taknemmelige for, at kirken har nogle ritualer, som den holder fast ved.

Hvordan får du tid i hverdagen til oplevelser, der ikke har med dit arbejde at gøre?

- Det har jo med mit arbejde at gøre. Uanset hvad dit job er, skal du have kærlighed og godhed i din sjæl. Det er vigtigt, at vi tager os tid til det.