Prøv avisen
Portræt

Erfaren patolog i lederstolen

Dorte Linnemann konverterede til katolicismen som 21-årig. Foto: Herlev og Gentofte Hospital.

Dorte Linnemann, som i fritiden udfører socialt arbejde i den katolske menighed i Lyngby, er ny ledende overlæge på Herlev og Gentofte Hospital

Med ti års erfaring i Patologiafdelingen tiltræder Dorte Linnemann 1. september stillingen som ledende overlæge på Patologiafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital. Det er en af landets største patologiafdelinger, der også betjener Nordsjællands Hospital. 

Dorte Linnemann har stor ledelseserfaring og afsluttede i 2014 en mastergrad i offentlig ledelse, ligesom hun igennem mange år har lagt stor vægt på uddannelse og klinisk rådgivning af såvel de læger, der skal tage konsekvensen af diagnostikken, som de yngre læger, som skal sikre patologiens fremtid.Hun forventer, at udviklingen inden for molekylærpatologien i fremtiden vil udfordre afdelingen fagligt såvel som økonomisk.

Herlev og Gentofte Hospital fusionerede 1. januar 2015, men allerede i 2005 blev patologiafdelingerne på de to hospitaler lagt sammen. Det er en velfungerende afdeling Dorte Linnemann overtager, hvor hun ud over den daglige drift også skal understøtte udviklingen af fremtidens patologi og teknologi, ligesom afdelingen skal fortsætte forskning på højt nationalt og internationalt niveau.

Også her er den erfarne patolog godt klædt på. Siden sin lægefaglige kandidateksamen fra Københavns Universitet i 1985 har Dorte Linnemann haft ni års forskningsansættelser, er dr.med. og har lagt navn til en lang række videnskabelige artikler.

Den 55-årige ledende overlæge, der er gift og har to voksne børn, bruger en del af sin fritid med socialt arbejde i den katolske menighed i Lyngby. Hun konverterede som 21-årig, og siden har menigheden og det frivillige arbejde været et vigtigt omdrejningspunkt i hendes liv. 

”Vi har blandt andet en del flygtninge fra store dele af verden i vores kirke. Også blandt indvandrere fra blandt andet Polen, Italien og Spanien er der katolikker, så det er en interessant menighed,” siger Dorte Linnemann.