Prøv avisen

”Jo, jeg arbejder også resten af ugen”: Danskere deler fordomme om deres fag

Også præster og andre med kirkelig baggrund har tyet til tasterne for at dele de sætninger, de hyppigst bruger, når folk spørger om deres profession. Arkivfoto fra Ganløse Kirke. Foto: Kåre Gade/Helsingør Stift

Kan du hjælpe mig med min forsikringssag? Hvad er meningen med livet? Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som henholdsvis politikere og filosoffer ofte bliver stillet. I en række opdateringer på Twitter gør danskere grin med de fordomme, de til daglig møder om deres erhverv

"Hej, jeg er (arbejdstitel, red.) du kender mig måske fra..."

Brugere af det sociale medie Twitter har det seneste døgn dårligt kunne undgå at se en masse opdateringer, tweets, der indledes med disse ord.

Nye tendenser og hashtags breder sig som virale steppebrande på de sociale medier. I sidste uge var det et billede af et æg, som alle brugere af billeddelingstjenesten Instagram skulle like, og i denne uge har en joke spredt sig på Twitter, hvor akademikere, journalister og politikere deler de fordomme om deres profession, som de oftest møder.

“Nej, vi holder ikke ferie fra maj til oktober," lyder det fra folketingsmedlem Pernille Skipper (EL).

“Nej, jeg er ikke gymnasielærer," tweeter historiker Mia Elisabeth Møller.

“Ja, jeg må gerne have sex før ægteskab,” skriver journalist og præstedatter Karen Straarup.

Se flere eksempler på Twitter-fænomenet herunder:

Også præster og andre med kirkelig baggrund har tyet til tasterne for at dele de sætninger, de hyppigst bruger, når folk spørger om deres profession:

Det er dog ikke kun jobs, som Twitter-brugerne deler klichéer om. Der bliver også kastet et humoristisk og indsigtsfuldt blik på fordommene om andre mere eller mindre identitetsbærende karaktertræk som etnicitet og psykisk sygdom:

Man kan læse flere sjove eksempler på den seneste Twitter-trend ved at søge på ordene "hej, jeg er" på det sociale medie.