Over 30 eksperter deler viden på nyt fagmedie

Det nye digitale specialmedie, Kirke.dk, som henvender sig til dansk kirkeliv, har inden lanceringen lavet aftaler med over 30 eksterne skribenter om at bidrage med faglige klummer, analyser og synspunkter. Det bliver konstruktiv journalistik og vidensdeling båret af stærke navne, lover redaktør

Departementschef. Biskop. Generalsekretær. Professor.

Titlerne er mange og stærke på de over 30 eksterne skribenter, som har sagt ja til at skrive analyser, klummer og synspunkter til Kirke.dk, Kristeligt Dagblads nye specialmedie for de mange mennesker, der arbejder professionelt med kirkeliv i Danmark.

Kirke.dk lanceres officielt den 21. september med en høj ambition om at levere opdateret viden, nyttige redskaber, overblik og analyser, der går på tværs af de mange faggrupper og organisationer, som beskæftiger sig med kirkelige forhold.

”I den hurtige nyhedsstrøm får eksperterne ofte kun få linjer til at forklare sig på. Dermed går vigtige nuancer og faglige pointer tabt. Det vil vi gerne gøre anderledes på Kirke.dk, hvor de mennesker, som virkelig ved noget, får mulighed for at skrive klogt, vidende og nuanceret”, siger Kåre Gade, som er redaktør for Kirke.dk.

Blandt de over 30 eksperter, som allerede står på redaktørens plan for dette efterår, er stiftskontorchef Jette Madsen fra Aarhus, leder af Folkekirkens Videnscenter Birgitte Graakjær Hjort, professor ved CBS og menighedsrådsformand Mogens Kühn fra Bagsværd, departementschef Christian Dons Christensen fra Kirkeministeriet samt biskop Marianne Gaarden fra Lolland-Falsters Stift.

Listen over skribenter udvides dag for dag, for lysten til at blande sig i og bidrage til den kvalificerede samtale om det professionelle arbejde, der udgår fra kirkerne og de kirkelige organisationer, er stor. Det mærker man også tydeligt hos organist og underviser ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Katrine Immerkjær Kristiansen, der også vil bidrage med klummer til Kirke.dk.

”Som organist løfter man en fælles opgave i samarbejde med kirkesanger, præst, kordegn, kirketjener, menighedsråd og menighed. Kirke.dk, tror jeg, kan bidrage til, at vi bliver klogere på hinandens opgaver, udfordringer, fiaskoer, succeser og mål. Kendskab giver venskab! I dag har vi mere end nogensinde brug for dialog og idéudveksling på tværs af vores respektive fag”, siger Katrine Immerkjær Kristiansen.

Hun fik for nylig en million af en stor fond til projekt ”Orgelklubben”, der åbner den klassiske kirkemusik for en ny generation. På Kirke.dk fortæller hun til inspiration for andre historien om, hvordan hun fik idéen – og hvordan hun formede projektet og skaffede pengene til at gøre ideen til virkelighed.

Abonnenter på det nye fagmedie, Kirke.dk, vil få mulighed for at læse en lang række eksempler på lignende projekter og initiativer.

”Kirke.dk arbejder med konstruktiv journalistik. Vi erkender gerne, at der findes problemer i verden, og også i kirkerne. Men vi er allermest optagede af at finde løsninger, at vise nuancer og at fremhæve de gode eksempler”, siger redaktør Kåre Gade fra den selvstændige og nye redaktion under mediehuset Kristeligt Dagblad.

Frem til lanceringen den 21. september kan alle skrive sig gratis op til nyhedsbrevet fra Kirke.dk på adressen www.kirke.dk.

For yderligere oplysninger, fotos til brug ved omtale eller tips til redaktionen:

Redaktør for Kirke.dk, Kåre Gade, e-mail: gade@kirke.dk, tlf.: 5344 0820.