Kristeligt Dagblad skruer op for lyden med vikinger  

Med ny lydserie om vikinger, som lanceres i dag, indleder Kristeligt Dagblad et efterår med stort fokus på ekstra lydoplevelser for avisens abonnenter

Til lyden af skridt fra Hedeby og blafrende sejl på Roskilde Fjord rejser Kristeligt Dagblad i dag sammen med fremtrædende danske eksperter i vikingernes spor.

Med lydserien ”Vikingerne vender tilbage” fortæller journalist Morten Mikkelsen i Kristeligt Dagblads lyd-avis i fire afsnit historien om de danske vikinger, som i disse år påkalder sig meget stor opmærksomhed.

Kristeligt Dagblads satsning på lyd skiller sig ud fra flere andre medier ved først og fremmest at henvende sig til abonnenter.

”Avisens lyd-serier har vist sig at være populære blandt vores abonnenter. Det giver en ekstra værdi til abonnementet. Og derfor glæder vi os til i dette efterår at kunne skrue endnu mere op for lyden af Kristeligt Dagblad”, siger chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager.

Allerede på søndag kommer næste lyd-tilbud til abonnenterne i form af en ekstra lyd-avis og digital særudgave med det bedste stof om eksistens og livets op- og nedture.

Kristeligt Dagblad har derudover planlagt en stribe yderligere lyd-serier og særudgivelser med lyd til abonnenter inden for emnerne historie, familieliv, seniorliv og etik, som hører til mediehusets kernestof.

”Kristeligt Dagblad beskæftiger sig med livets store spørgsmål i nutiden såvel som i fortiden. Vi har nysgerrige læsere, der gerne vil vide og forstå endnu mere om den tid og det samfund, vi lever i.

Ved at indtale de væsentligste artikler og producere nye, selvstændige og oplysende lyd-serier gør vi det endnu lettere at fordybe sig i stoffet”, siger Erik Bjerager.

Kristeligt Dagblads lyd-avis, der blev etableret i 2016 med en ugentlig udgivelse, udkommer nu fast hver fredag kl. 14 og hver tirsdag kl. 14. Lyd-avisen indeholder de bedste og nyeste artikler fra avisen om tro, etik og eksistens.

Det er produktionsselskabet Munck, som har produceret serien ”Vikingerne vender tilbage” i samarbejde med Kristeligt Dagblad med udviklingschef Morten Thomsen Højsgaard som programansvarlig.

Følgende fagfolk medvirker: Museumsinspektør og forfatter Jeanette Varberg, museumsinspektør Morten Ravn, museumsinspektør Adam Bak samt historiker og forfatter Anders Lundt Hansen.

Kontaktoplysninger for udtalelser om serien "Vikingerne vender tilbage":

Chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager, bjerager@k.dk, tlf.: 4038 1521.

Udviklingschef Morten Thomsen Højsgaard, hoejsgaard@k.dk, tlf.: 40 17 84 16.