Anne Benedicte Wedell-Wedellsborg, sinolog og professor emerita, AU

Anne Benedicte Wedell-Wedellsborg

Professor emer.

Anne Benedicte Wedell-Wedellsborg er sinolog og professor emerita i kinesisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet. Hun var i 10 år fra 2004 gæsteprofessor ved universiterne i Beijing og Zhejiang.

Hun har eller har haft en lang række tillidshverv herunder som medlem af bestyrelsen for European Association of Chinese Studies, som næstformand for censorkorpset for kinesisk fra 2002, formand fra 2010 og som institutleder på østasiatisk institut på Aarhus Universitet. Desuden har hun siden 1996 været administrator for Den Klingenbergske Stiftelse, Nykøbing Mors.

Anne Benedicte Wedell-Wedellsborg har et større forfatterskab bag sig med titler som ”Kinesisk Litteraturdebat 1949-65”, ligesom hun har skrevet langt over 100 artikler og kapitler om kinesisk litteratur, kunst og kultur samt om udvekslinger mellem Vesten og Kina i internationale og danske tidsskrifter og bøger. Desuden har hun fra kinesisk oversat blandt andet digtsamlingerne ”I daggryets Bronzespejl” og ”Når frosten kommer” samt romanen ”At leve”.

Hun er tildelt blandt andet Professor, dr.phil. Arthur Christensen og Hustrus Legat for Orientalister og legater og stipendier fra blandt andet Statens Humanistiske Forskningsråd, Nordisk Institut for Asienforskning og Aarhus Universitets Forskningsfond.

Født: 31-01-1947

Uddannelse: cand.phil. i kinesisk (Københavns Universitet), MA i Kinastudier (Aarhus Universitet)

Profilartikler indlæses...