Asger Troelsen

Organist

Organist Asger Troelsen, Viby, tog kirkemusikalsk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1976 med efteruddannelse som orgelspiller og kordirigent i Belgien, Holland, Frankrig og Sverige (Svensk Kantor eksamen fra Göteborg Musikhögskola).

Da han i 1977 blev ansat i Ravnsbjergkirken som den første organist og kantor i den helt nybyggede kirke, var han meget fokuseret på, at kirken rent musikalsk skulle fremstå som noget ganske særligt og have indarbejdet traditioner fra dag et. Det begyndte med Aarhus Festuge i 1977 og 40 år frem uden afbrydelser med ”Bach-koncert” med internationale organister og strygere og sangere.

Hvert år i februar siden 1978 har Asger Troelsen sammen med oboist Merete Hoffmann under navnet Duo Danica haft uropførelser af store navne, som skrev værker til duoen, blandt andet Anne Linnet, Bent Fabricius-Bjerre og ”Fuzzy” (Jens Wilhelm Pedersen). Duo Danica har turneret i blandt andet USA, Tyskland og Island.

Asger Troelsen har fået samling på fem danske salmedigtere med gennemkomponerede værker af komponisten Bo Grønbech (Kingo, Grundtvig, Brorson, Luther, Ingemann) samt nye tiltag omkring sakramenterne og Frans af Assisis bønner samt ”Nyt liv til gamle salmer” også af Bo Grønbech.

Asger Troelsen startede begrebet oplæsningskoncert med for eksempel Johannesevangeliet med gennemkomponeret musik. Han har indspillet et par håndfulde plader, deltaget i mange radiooptagelser og medvirket i debatprogrammer og på tv, senest i påsken i år med kantoriet. Desuden har han udgivet ”100 salmeforspil” og ”200 salmeforspil” og er for tiden i gang med tredje bind, som udkommer sidst på året.

Født: 05-12-1949

Find også Asger Troelsen her: