Korrespondent Hanne Foighel

Hanne Foighel

Journalist, forfatter og foredragsholder

Journalist, forfatter og foredragsholder Hanne Foighel har siden 1980'erne været Mellemøsten-korrespondent for Politiken, Berlingske, Danmarks Radio DR Radioavisen, Verden ifølge Gram og Orientering på P1. Mellem 2017 og 2020 var hun Mellemøsten-korrespondent for Kristeligt Dagblad, hvor hun har skrevet om den politiske udvikling i Mellemøsten på Udland og desuden om politik, krig og fred, historie, religion og etik i Bøger, Kirke & Tro, Kultur, International debat, Liv & Sjæl og Bagsiden.

Hanne Foighel har i oktober 2022 udgivet bogen "Sten på sten  - mine 400 år gamle danskjødiske rødder".  Bogen er en gennemgang af 400 års jødisk liv i Danmark, hvor Hanne Foighel bruger sin egen slægt som ledetråd til at fortælle om danskjødisk liv siden kong Christian IV i 1622 inviterede jøder til at bosætte sig i det danske rige. Bogen er udgivet af Dansk Jødisk Museum.

Hanne Foighel har desuden skrevet bogen "Et land der fortærer sine egne" om staten Israels første 50 år samt bogen "De indre lys", der er en samling af 20 klummer først offentliggjort i Kristeligt Dagblad om mødet med en kræftdiagnose.

Født: 12-11-1956

Uddannelse: cand.scient.

Profilartikler indlæses...