Jeppe Kofod, Tidl. udenrigsminister (S), Medlem af Europa-Parlamentet og Folketinget

Jeppe Kofod

Executive Strategic Advisor, fhv. udenrigsminister, medlem af Europa-Parlamentet og Folketinget (S)

Jeppe Sebastian Kofod er en dansk politiker, der tidligere har repræsenteret Socialdemokraterne og var udenrigsminister fra 27. juni 2019 til 15. december 2022. Han har været folketingsmedlem 1998-2014, valgt først i Bornholms Amtskreds og senere i Bornholms Storkreds. Han var Socialdemokraternes spidskandidat ved Europa-Parlamentsvalget 2014 og blev i 2019 genvalgt. Blot en måned senere blev han udpeget til udenrigsminister i regeringen Mette Frederiksen.

I dag leder Jeppe Kofod sit eget internationale konsulentfirma, der fokuserer på public affairs-rådgivning, strategiudvikling og forretningsudvikling inden for grøn omstilling, frontier-teknologi samt sikkerheds- og geopolitisk analyse. Han er medstifter af det nyligt etablerede europæiske initiativ for energi og sikkerhed (European Initiative for Energy Security - EIES) og medlem af European Energy Security Leadership Council.

Udover dette giver han foredrag både nationalt og internationalt om emner såsom udenrigsanliggender, sikkerhed og geopolitik og deltager aktivt i bestyrelsesarbejde.

Født: 14-03-1974

Uddannelse: MA i public administration (Harvard University, 2007), ba.scient.soc. (Roskilde Universitet, 2004)

Profilartikler indlæses...