Mariann Schilder-Knudsen

Pastor emer.

Pastor emeritus Mariann Schilder-Knudsen, København, Valby, blev teolog i 1976 og samme år ansat som residerende kapellan i Margrethekirken i Valby. I 1980 blev hun tilknyttet Frederiksberg Kirke som hjælpepræst. Fra 1985 og frem til pensioneringen i 2015 var hun sognepræst i Skt. Jacobs Kirke på Østerbro.

Mariann Schilder-Knudsen har gennem årene engageret sig i en bred vifte af folkelige arrangementer og har i den forbindelse haft forskellige tillidshverv. Hun var blandt andet med til at starte Folkekirkens Skoletjeneste og har desuden været medlem af bestyrelsen af Frederiksberg Sogns menighedsbørnehave og Omsorgscentret Fællesgården. Hun har også for år tilbage været med til at planlægge en undervisningsserie i sognet om Dan Browns bog ”Da Vinci Mysteriet”.

Mariann Schilder-Knudsen, der også har opnået hæderen at blive valgt til ”Årets Østerbroer” har skrevet artikler til Kritisk Forum for Praktisk Teologi og Kristeligt Dagblad samt prædikener til prædikensamlingerne ”Guds ord i Kvindemund” og ”Tidens fylde”.

Født: 08-12-1945