Peter Sindberg

Kulturentreprenør og revymand

Kulturentreprenør og revymand Peter Sindberg, Helsingør, har med sit mangeårige engagement og virke inden for dansk kunst- og kulturliv været med til at skabe nogle af Danmarks største revystjerner som Søs og Kirsten, Tommy Kenter og Preben Kristensen. I dag driver han kulturvirksomheden PH Show, der arrangerer shows og forestillinger.

Peter Sindberg startede med at studere til socialrådgiver og flyttede ind på H.C. Ørstedskollegiet i Odense, hvor han til stor glæde for kollegiets beboere begyndte at arrangere koncerter i kollegiets sikringskælder i 1969, hvor Povl Dissing og Benny Holst var nogle af de helt store hovednavne. Peter Sindberg fik hurtigt smag for at arrangere koncerter og stod for at booke internationale navne til Odenses største koncertsted, Fyens Forum. Det blev stedet, hvor 1960’ernes mest markante rockbands spillede, heriblandt Procol Harum, Deep Purple, Fleetwood Mac og Jethro Tull.

I 1971 flyttede han til Aarhus og blev formand i foreningen Musik og Lys sammen med Henrik Grønning. I samarbejde med Carsten Nielsen brugte Peter Sindberg derpå otte år på at sætte Aarhus på revy-kortet.

I 1992 blev han direktør for Vejle Musikteater med hvilket han gjorde Vejle til et af Jyllands kulturelle midtpunkter. Men efter nogle uoverensstemmelser med Vejle Kommune sluttede eventyret i 2005, og han måtte trække sig fra direktørposten.

Fyringen i Vejle Musikteater blev det skub, der skulle til, for at Peter Sindberg etablerede sin første egne kulturvirksomhed, PH Show, sammen med tidligere direktør for Musikhuset Aarhus Hans Hansen.

Født: 02-11-1946

Profilartikler indlæses...