Poul Christiansen

Arkitekt og designer

Poul Christiansen er stifter og medejer af Poul Christiansen Design og Komplot Design. Han blev uddannet bygningsarkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i 1973 og var allerede ved studiets start i 1967 fascineret af foldede konstruktioner. Det førte til eksperimenter med foldning efter matematiske kurver, som samme år resulterede i den første lampe for Le Klint. Lampen fik ligesom sine efterfølgere navnet Sinus Line. De blev en succes, og de fleste har været på markedet lige siden.

I 1977 vandt Poul Christiansen førstepræmien i en designkonkurrence, hvilket skaffede ham arbejde som arkitekt hos Ib og Jørgen Rasmussen, som blandt andet sendte ham til USA hos Herman Miller  for at færdiggøre et møbelprojekt han havde tegnet. Poul Christiansen grundlagde designfirmaet KOMPLOT design i 1987 sammen med kompagnonen Boris Berlin. Frem til 2010 modtog KOMPLOT design adskillige priser og udmærkelser for deres arbejder for firmaer i USA, Japan, Tyskland og de skandinaviske lande: Den Danske Designpris, Møbelprisen, Biennaleprisen, Red Dot Prisen og Bindesbøll Medaljen, for at nævne nogle få.

Poul Christiansen har lige siden 1987 deltaget i de årlige Snedkernes Efterårsudstillinger. I den netop afsluttede udstilling viste han en stol bestående af 4 ”fritsvævende” cylindriske pøller, med navnet Roller.

I 2021 skabte Poul Christiansen i samarbejde med Le Klint en skulptur udstilling hos A.Petersen. Udstillingen bestod af foldede skulpturelle elementer, baseret på over 50 års arbejde med udforskning af foldning langs kurver. Anledningen var at en af Le Klints største succeser, den foldede sinus kugle med betegnelsen 172, havde været på markedet i 50 år. Ved samme lejlighed lancerede firmaet Poul Christiansens seneste kreation Galaxy.

Født: 29-11-1947

Uddannelse: arkitekt (Kunstakademiets Arkitektskole, 1973)

Profilartikler indlæses...