Sven Thorgaard, Tidl. valgmenighedspræst

Sven Thorgaard

Tidl. valgmenighedspræst

Tidligere valgmenighedspræst Sven Thorgaard har både været gymnasielærer, seminarielærer, højskolelærer og forstander, efterskolelærer, firmenighedspræst og sidst valgmenighedspræst i Skanderup Valgmenighed.

Han var opstillet til de første direkte valg til EU-Parlamentet i 1979 for Socialdemokratiet som tilhænger. Det var ellers ikke velset, at man som højskolemand var tilhænger af EU. Men som nyuddannet historiker fra Københavns Universitet var det ikke svært for ham at se igennem, hvad han kalder folkelighedsvrøvl fra kolleger i højskoleverdenen.

Sven Thorgaard var frimenighedspræst i Thorsted i Thy og derefter valgmenighedspræst i Skanderup fra 2001 til 2011, indtil han sluttede som 70-årig. Han har brugt sit otium som fagredaktør på kristendom.dk til at skrive en række artikler om for eksempel Heidegger, Eberhard Jüngel, Habermas, Knausgård, Bonhoeffer, Schopenhauer, Martin A. Hansen, Pontoppidan med flere. Derudover har han holdt et stort antal foredrag og skrevet hundreder af artikler, kommentarer og kronikker, også i Kristeligt Dagblad.

Født: 15-10-1941

Profilartikler indlæses...