Svend Loebner, journalist, forfatter og foredragsholder

Svend Løbner

Journalist, forfatter og foredragsholder

Svend Løbner er freelancejournalist med særlig interesse for menneskerettigheder og mødet mellem kulturer og religioner. Han er oprindelig uddannet i økumenisk teologi og virkede mange år som frikirkepræst, inden han uddannede sig i Analytisk Journalistik på Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Dette mix blev til flere år med foredrag og kurser i kommunikation for flere end to tusind præster, menighedsrådsmedlemmer og kirkefunktionærer.

Siden 2013 har Svend arbejdet som freelancejournalist for hjælpeorganisationer, der arbejder på tværs af etniske, religiøse og andre skel. Inden Corona-pandemien rejste han jævnligt på reportagerejser til bl.a. Tanzania, Kenya, Nigeria, Somaliland og Israel/Palæstina.

Svend har en snes bøger på samvittigheden i bl.a. kommunikation, kultur- og religionsmøde. Han har blandt andet skrevet bogen Kristus i verdensreligionerne (cBooks, 2009), er medforfatter til bogen Flerkulturelle Rødder (Dansk Psykologisk Forlag, 2012), redaktør på antologien Livet før døden (Unitas/Eksistensen 2012), forfatter til interviewbogen Mediepræster (Kirkeligt Medieakademi, 2014), reportagebogen Stemmer fra Tanzania (cBooks, 2017) og redaktionssekretær på antologien Tro og videnskab (Forlaget CKT, 2019). I sin fritid driver han Netavisen Sameksistens.

Født: 18-08-1957

Uddannelse: Journalistuddannet (Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole)

Profilartikler indlæses...