Tine Lindhardt

Afgående biskop

Tine Lindhardt har siden 4. november 2012 været biskop over Fyens Stift. Hun har valgt at fratræde sin stilling pr. 31. januar 2023.

Hun blev i 1984 cand.theol. fra Århus Universitet, ordineret i Viborg Domkirke i 1985 og havde herefter præsteembeder i Rind, Herning, Hadsten, Horsens og Ballerup.

I 1998 blev hun vært og tilrettelægger i Danmarks Radio på programmet "Mennesker og tro", og i 2003 blev hun generalsekretær i Bibelselskabet, hvor hun bl.a. var med til at oversætte og udgive en nudansk udgave af Det Nye Testamente, "Den Nye Aftale". Samtidig tog hun uddannelse i ledelse. I 2010 blev hun sognepræst ved Fredens Kirke i Odense, og i 2012 blev hun valgt til biskop over Fyens Stift.

Sideløbende med sine forskellige embeder og job har Tine Lindhardt undervist i faget "Gammel Testamente" på Det Teologiske Fakultet i Århus.

Tine Lindhardt holder foredrag om kirke, kultur, Bibel og samfund, og har skrevet artikler og bøger om samme emner. Hun er fortaler for kulturkristendom og for at gøre tærsklen til kirken lavere.

Født: 16-11-1957

Uddannelse: cand.theol., Aarhus Universitet

Profilartikler indlæses...