Quiz: Kender du disse ti præster fra film og tv?

Billed-ikon 155277746.jpg

Lars Mikkelsen indtager hver søndag aften rollen som præsten Johannes Krogh i DR's nye dramaserie "Herrens veje".

Lars Mikkelsen spiller i DR's nye søndagsdrama, "Herrens veje", præsten Johannes Krogh, som i seriens første afsnit mislykkes med at blive biskop. Vi har støvet filmrullerne af og fundet ti andre præster fra filmens og tv'ets verden. Hvor mange af dem kender du?

1. Hvilken Hollywood-skuespiller?

Hvilken kendt Hollywood-skuespiller har rollen som fader Bobby Carillo i filmen ”Sleepers” fra 1996?

2. En vred præst

I Italiensk for begyndere fra 2000 kommer den unge præst Andreas til byen for at vikariere for sognets præst. De lokale tager med glæde imod den omsorgsfulde præst. Men hvem spiller egentlig rollen som den vrede, suspenderede præst Wredmann?

3. Hvilken kendt munk?

Skuespilleren Joseph Fiennes er især kendt for at spille Shakespeare i filmen ”Shakespeare in love”. Men han har også spillet rollen som en særdeles kendt munk. Hvilken?

4. Hvilken kirkeretning?

I den danske film "Oh Happy Day" fra 2004 strander en bus med gospelsangere i en lille provinsby. Lederen af koret, Moses Jackson, er også præst for menigheden i Harlem, hvor koret kommer fra. Hvilken kirkeretning tilhører koret?

5. Kvinder, tobak eller øl?

I filmen ”Robin Hood – den fredløse” fra 1991, der har Kevin Costner i hovedrollen, er munken Broder Tuck særligt glad for … ?

6. Den fornægtende præst

I en scene fra filmen "Adams æbler" fra 2005 skyder mændene solsorte, men de rammer uheldigvis også Gunnars hvide kat. Gunnar konstaterer bedrøvet, at katten er død, fordi de har skudt den, og præsten Ivan, spillet af Mads Mikkelsen, tager derfor ordet. Hvad siger han?

7. Den oprevne præst

Præsten i TV 2's serie "Badehotellet" ankommer i fjerde sæson til gården, hvor Fies far, Peter Andreas, bor sammen med Molly. Præsten er oprevet over noget ganske særligt. Hvad?

8. Præst på frierfødder

I BBC’s tv-serie fra 1991 over Jane Austins klassiske roman ”Stolthed og fordom” (1813) spilles præsten, der frier til Elizabeth Bennet, af en uovertruffen David Bamber. Hvad hedder præstefiguren, han spiller?

9. Julepræsten

I hvilken dansk julekalender spiller Andrea Vagn Jensen præst?

10. Den upassende præst

I hvilket tv-program spiller Bodil Jørgensen rollen som den upassende præst, der deler ud af ”kirkechips” og masser af dårlige råd?