Ramsdals menighed tager bladet fra munden

Gennem hele Ramsdal-sagen har sognepræstens egen menighed forholdt sig tavs. Nu bakker de op om biskoppens beslutning

På billedet ses Frederiksholm Kirke i Sydhavn, hvor Per Ramsdal er præst.
På billedet ses Frederiksholm Kirke i Sydhavn, hvor Per Ramsdal er præst. Foto: Linda Henriksen.

I en hel måned har debatten raset om Per Ramsdal og hans kontroversielle udtalelser om den apostolske trosbekendelse. 

Snart sagt alle har blandet sig i debatten - fra sognepræster til politikere og kirkeministeren selv. De eneste, der har forholdt sig tavse, er Ramsdals egen menighed. 

Men nu tager menighedsrådet ved Frederiksholm Kirke i Sydhavn sogn bladet fra munden og bakker i en pressemeddelelse op om biskop Peter Skov-Jakobsens håndtering af sagen.

Formand for menighedsrådet Lone Rasmussen skriver i pressemeddelelsen:

”Menighedsrådet støtter op omkring biskoppens afgørelse i denne sag og synes, den fremlagte mentorordning lyder som en fornuftig løsning. Samtidig støtter vi op om Per Ramsdal som vores præst, og jeg har fuld tillid til, at han også fremover vil forkynde i overensstemmelse med Folkekirkens bekendelsesgrundlag.” 

I starten af denne uge kom det frem, at Københavns biskop havde besluttet at lade Per Ramsdal beholde sit embede, mod at sognepræsten indgik i et mentorforløb på seks måneder.

Hele sagen startede juledag, da Per Ramsdal til Jyllands-Posten udtalte, at han ikke troede på Jesu fysiske opstandelse, og at han kunne finde på at stikke sine sognebørn "nødløgne" i forbindelse med samtaler om døden og potentielt efterliv.

Læs Kristeligt Dagblads interview med Per Ramsdal her  

Per Ramsdal har nu efter en tjenstlig samtale med biskoppen trukket sine udtalelser tilbage.