Overblik: Her er de nye corona-restriktioner

Fra på mandag er der flere nye tiltag for at stoppe spredning af coronavirus i Danmark, lyder det på et pressemøde fredag aften. Læs mere her

Regeringen præsenterer nye tiltag fredag aften.
Regeringen præsenterer nye tiltag fredag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

"Corona er ikke overstået. Tværtimod. Den er tilbage med fuld styrke. Det vi hver især gør som mennesker nu, kommer til at afgøre, hvordan hele Danmark kommer igennem efteråret og vinteren," siger statsministeren på et pressemøde fredag aften.

Tiltag og skærpelser fra i næste uge:

  • FORSAMLINGSFORBUD: Fra på mandag bliver det ulovligt at afholde og deltage i arrangementer, hvor der er flere end ti personer til stede. I weekenden er loftet stadig på 50 personer. Det gælder i først omgang fire uger frem.
    Alle danskere opfordres desuden til ikke at ses med mere end ti forskellige personer den kommende tid.
  • BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER: Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser og bisættelser sænkes fra 200 til 50 personer.
  • BRYLLUPPER, konfirmationer og lignende særlige mærkedage: Kan afholdes, hvis de allerede er planlagt, og såfremt de slutter klokken 22.00 og overholder de nye forsamlingsregler.
  • ALKOHOL: Fra på mandag bliver salg af alkohol forbudt efter klokken 22.Der er også forbud mod at indtage alkohol i busser - herunder partybusser.
  • MUNDBIND: Fra torsdag skal danskerne bære mundbind eller visir, når de færdes på endnu flere offentlige steder end i dag. Det betyder, at man fremover skal iføre sig et mundbind, hvis man skal en tur i supermarkedet eller på apoteket. Det gælder foreløbig frem til 2. januar næste år.
  • BESØG PÅ SYGEHUSE OG PLEJEHJEM: Der er skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem. Syv kommuner i Nord- og Vestjylland har indført besøgsforbud på alle plejehjem.
  • HJEMMEARBEJDE: Både private og offentlige arbejdspladser opfordres fortsat til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra i det omfang, det er "muligt og hensigtsmæssigt".

/ritzau/

Artiklen fortsætter under annoncen