Prøv avisen

Reinkarnationspræst kan atter trække i præstekjolen

Biskoppen har besluttet, at Annette Berg kan fortsætte som sognepræst i Vig-Nr. Asmindrup Pastorat. Biskoppen fastholder dog det tidligere meddelte skærpede tilsyn med Annette Berg. Det løber frem til den 31. december 2016. Privatfoto

Sognepræst Annette Berg, der har givet udtryk for sin tro på reinkarnation, kan fortsætte i embedet, efter biskop har ophævet suspenderingen

Opdateret: Trods lokal utilfredshed og flere udtalelser om tro på reinkarnation har Roskilde-biskop Peter Fischer-Møller netop ophævet suspenderingen af sognepræst Annette Berg fra Vig i Nordvestsjælland.

Det oplyser Roskilde Stift i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det blandt andet, at ”reinkarnation ikke er et begreb, som kan udledes af folkekirkens bekendelsesgrundlag, og at en række forestillinger forbundet med reinkarnationstanken står i et stærkt spændingsforhold til centrale elementer i den apostoliske trosbekendelse, som præst og menighed i fællesskab synger med på ved gudstjenesten.”

Sognepræst Annette Berg blev landskendt, da hun i programmet ”Præstens Lektie” på TV Øst bekendtgjorde, at hun tror på reinkarnation.

I slutningen af december kom det desuden frem, at der lokalt er borgere som forholder sig kritisk til Annette Bergs teologi og virke som sognepræst. 

I pressemeddelelsen fra Roskilde Stift bliver det også bemærket, at præster i folkekirken i forbindelse med deres ordination har aflagt et præsteløfte og dermed har forpligtet sig på folkekirkens bekendelsesgrundlag. 

”Vores opgave som præster i folkekirken er i ord og handlinger i og udenfor gudstjenesten og kirkerummet at fortolke de skrifter og den tradition, som er folkekirkens.”

Dette har både sognepræst Annette Berg og biskop Peter Fischer-Møller skrevet under på.

På det grundlag har biskoppen besluttet, at Annette Berg kan fortsætte som sognepræst i Vig-Nr. Asmindrup Pastorat.

Biskoppen fastholder dog det tidligere meddelte skærpede tilsyn med Annette Berg. Det løber frem til den 31. december 2016. 

Kristeligt Dagblad har været i kontakt med sognepræst Annette Berg, men hun ønsker ikke at udtale sig, men henviser i stedet til ordlyden i pressemeddelelsen. På Facebook udtrykker hun dog glæde over sagens udfald:

"Sikken dag ... ! Jeg er atter i fuld funktion som sognepræst i Vig-Nr. Asmindrup pastorat. Og hvor er jeg glad og lettet. Jeg er dybt taknemmelig for Peter Fischer-Møllers kompetente måde at være biskop og chef på i denne sag. Også Præsteforeningen, kolleger har været en god støtte. Til alle jer i sognene her lokalt - og andre - fjern som nær - familie, venner..... tak for jeres udholdenhed, elastik, debat-indlæg, mange skønne skulderklap, håndtryk, knus, tanker, og gode ønsker," skriver hun blandt andet.

Artiklen bliver løbende opdateret ... 

Andre læser lige nu