Prøv avisen

Danske øer trækker turister til

Antallet af tyske turister i Danmark er stigende

Antallet af tyske overnatninger i Danmark har været i vækst de seneste to år. Og selvom 2015 var et rekordår for dansk turisme, tyder det ifølge VisitDenmark på, at 2016 bliver bedre.

Specielt når det gælder vores tyske naboer, der synes at have fået øjnene op for det danske turismeprodukt og ikke mindst de danske øer.

”Vi oplever en stigende interesse for Danmark på det tyske marked, og her spiller øerne en nøglerolle. Det er her, at stressen bedst fortager sig, det er her, trygheden er størst, og det er her, de smukkeste oplevelser findes. I en tid, hvor den tyske rejselyst er stigende mod nord, har vi den fordel, at Danmark og danske øer er let tilgængelige, hvilket vi kan aflæse i efterspørgslen og i bookingtallene,” siger Lars Ramme Nielsen, der er VisitDenmarks markedschef i Tyskland. Han henviser til, at det nu er muligt for tyske turisterat booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra.

VisitDenmark, ferieboligudlejeren Novasol og Dansk Ø-ferie, som er en bookingportal drevet af Rederiet Færgen, der står for sejladsen til en lang række af de danske øer, har netop holdt et informationsarrangement om Dansk Ø-ferie.

Informationsmødet foregik i Hamborg og havde deltagelse af både journalister og rejseoperatører samt repræsentanter fra danske øer, som alle præsenterede sig selv via forskellige former for underholdning, musik og smagsprøver.

”Arrangementet viste, at de danske øer i fællesskab har noget helt særligt at tilbyde det tyske marked. Mange af øerne er store på gourmet og lokale råvarer, ligesom forholdene til aktive ferier i høj grad er til stede. Derudover rummer øerne en fred og ro, som rammer lige ned i tyskernes feriebehov, og derfor ser vi stor mening i, at de danske øer præsenterer sig i samlet flok frem for at konkurrere om opmærksomheden enkeltvis,” siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef i Rederiet Færgen.

Også Novasol mærker i høj grad til den stigende interesse fra Tyskland, og derfor er feriehusudlejeren på vej til at øge kapaciteten for at kunne imødekomme efterspørgslen.

”For tredje år i træk kan vi tydeligt mærke, at Danmark er en meget efterspurgt feriedestination i Tyskland. Af samme årsag er det nødvendigt for os at øge antallet af danske sommerhuse og ferielejligheder, som i forvejen ligger på omkring 10.000,” fortæller Kaj Uwe Finger, direktør hos Novasol i Tyskland.