Prøv avisen
Rejseguide

Skiferie i Norge med børn: Seks familievenlige skisportssteder

I Norge findes der masser skisteder, der har pister for alle niveauer og aldre.

Skiferie i Norge med børn, teenagere eller bedsteforældre. Der findes masser af familievenlige skisportssteder i Norge med pister for både nybegyndere og erfarne skiløbere

Trysil skicenter: Lange, bredde og børnevenlige pister

Trysil skicenter er et godt valg, når de mindste skal med på ski. Her er børnevenlige faciliteter, skandinaviske skilærere og gode, varierede udfordringer også for de lidt ældre skiløbere.

Trysil skisportsområde er ikke kun Norges største, det er også et af de mest børnevenlige. Der tilbydes børneskiskole helt ned til tre år og børnepasning til dem, der er for små til at stå på ski. Nedfarterne er desuden forholdsvis lange og bredde. For de øvede er der flere sorte pister.

Skiferie i Geilo: Langrend, alpint skiløb og gåture

Geilo skisportscenter er et af Norges ældste skisportssteder. Her er der aktiviteter for hele familien. Der er både udfordringer for den øvede skiløber, nybegynderen og den, der slet ikke gider ski.

Hvis man ønsker at prøve kræfter med alpint skiløb, er der 39 pister af forskellig sværhedsgrad. Passer langrend bedre til temperamentet, er der i omegnen af 220 naturskønne kilometer at boltre sig på. Er skiløb ikke det, man tager på ferie for, kan området omkring Geilo skicenter tilbyde meget andet. En gåtur med snesko i den dybe sne i skovene omkring byen er en alternativ måde at røre sig på.

Fefor i Gudbrandsdalen: Skiferie i historiske omgivelser

Skiferie i Fefor kan også anbefales børnefamilier. Området ved Fefor er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Skimæssigt er her noget for enhver smag. Mange skiløbere nyder naturen lige så meget som skiløbet i dette område.

Her er både udfordringer for de mere trænede skiløbere. Med mulighed for længere og barskere ruter eller løjper gennem varieret terræn i både skov og på fjeld.

Rauland Skicenter: Nordlys og uberørt natur

Rauland er et afslappet, mindre skiområde velegnet til børnfamilier.

Rauland Skisenter er det største af de tre med i alt 26 pister på alle niveauer og 10 lifter. Ud over de alpine pister er der på Rauland gode muligheder for dejlige langrendsture, hvor man kan glide igennem uberørt skov i den klare, friske norske luft med bakkede bjerge i horisonten.

Er det klart vejr, kan man enkelte aftener være heldig at se smukt nordlys over Rauland Fjeld.

Vrådal i Telemarken: Kvalitetspister

Vrådal i Telemarken hører ikke til blandt de største eller mest kendte skidestinationer, men pisterne er imponerende behagelige, dejligt brede og velpræparerede. Pisternes bredde gør dem velegnede til snowboardere og børnefamilier. Og så kan man nyde en flot udsigt over de omkransende bjerge og søerne i dalen.

Der er derudover et stort børneområde med fire skiparker, inddelt i fire forskellige niveauer.

Lillehammer Skiferie for tre generationer

skiferie i Hafjell og Kvitfjell i Lillehammer findes der tilbud til både ældre, unge og børn, således at det kan være en attraktiv feriedestination for hele familien.

I Hafjell skicenter findes der i dag 32 pister i forskellige sværhedsgrader og tre skiparker med ramper og hop er opført. Samt en gondol, der transporterer skiløbere op på bjergets top i små, lune og lukkede gondolvogne.

Ønsker man flere udfordringer og pister, ligger Kvitfjell, hvor samme liftkort kan anvendes, 35 minutters kørsel derfra. Her findes nogle af Norges stejleste pister. Men der findes også familievenlige pister. Området er endnu en velbevaret hemmelighed, de fleste hytter i området er nemlig privatejede, hvilket betyder, at der er god plads på pisterne og sjældent kø ved lifterne.

Trysil er Norges største skisportscenter med flere og lange pister. De er alle flettet sammen på det samme bjerg, så man undgår transporttid i skibusser. Pisterne ligger lige uden for døren fra de fleste hytter.

Tryk her for at åbne kortet i en ny fane.