Højskole med fokus på liv og sjæl

Kristeligt Dagblad og Haslev Udvidede Højskole arrangerer i fællesskab sommerhøjskolekursus den 16. - 22. maj 2010

Haslev Udvidede Højskole danner rammen om sommerhøjskolekursus med fokus på liv og sjæl. --
Haslev Udvidede Højskole danner rammen om sommerhøjskolekursus med fokus på liv og sjæl. --. Foto: Haslev Udvidede Højskole.

Velkommen til en spændende uge på højskole – med masser af foredrag og debat, store tanker og små perler, fællessang og forkælelser. Og en hel masse liv og sjæl!

Vi sætter fokus på mange af de værdier, som vi værdsætter, og som vi forholder os til i vores samfund. Os selv, vores næste og Gud. Samtalens nødvendighed og den nødvendige sammenhængskraft. Den levende kirke og den store kunst. Maden og erotikken. Gudstjenesten og hverdagslivet.

De store emner bliver varetaget af mennesker med en solid erfaring og indføling: Jette Kaarsbøl, Mikkel Wold, Poul Joachim Stender, Peter Lodberg, Morten Skovsted, Per Ramsdal og mange flere. Fra højskolen deltager højskolelærerne Arne Andreasen og Birgit Pathuel samt højskoleforstander Signe Bo.

Programmet kittes sammen af udflugter, masser af sang, lækker mad og lyse majnætter.

Vi skal også opleve to hverdagsgudstjenester – dels i Haslev og dels på Nørrebro. Gudstjenester, hvor det smukke og højtidelige gøres nærværende og iklædes passende og forskellige musikalske klæder.

Aftenturen til Galleri Emmaus på det smukke Lille Svenstrup Gods ved Ringsted er en øjenåbner til, hvad kunst betyder for os, blandt andet ved udstillingen Nye Tankesæt, der skildrer, hvad kristendommen gør ved os.

Og så har vi en eksklusiv aftale med Roskilde-biskoppen. Vi drikker eftermiddagskaffe sammen med ham og hører om, hvad han er optaget af i tiden, og har mulighed for samtale og debat.

Til forskel fra sidste år har vi i år indlagt nogle værkstedsmuligheder: debat om de aktuelle tanker og foredrag, en stor kor-workshop – hvor man bliver taget med til både Afrika og New York – og så Akvarelværkstedet, hvor man skal give alle indtrykkene et udtryk. Velkommen!

bagsiden@kristeligt-dagblad.dk

Der er rigeligt med eksempler på store frontfigurer i Bibelen, som ikke venter til de bliver gift med at "kende hinanden på bibelsk vis", siger sognepræst Poul Joachim Stender.
Der er rigeligt med eksempler på store frontfigurer i Bibelen, som ikke venter til de bliver gift med at "kende hinanden på bibelsk vis", siger sognepræst Poul Joachim Stender. Foto: Leif Tuxen.