Højskoleophold i troens tegn

Kristeligt Dagblad og Rødding Højskole arrangerer for tredje år i træk kurset Tro, håb og kærlighed fra den 20. til den 26. juni 2010

Verdens første folkehøjskole, den idylliske Rødding Højskole i Sønderjylland, danner rammen om kurset Tro, håb og kærlighed. --
Verdens første folkehøjskole, den idylliske Rødding Højskole i Sønderjylland, danner rammen om kurset Tro, håb og kærlighed. --. Foto: Rødding Højskole.

Emner som troens gave, barnetroen, tro til tiden og tro i verden behandles af toneangivende teologer og debattører, for hvem livet var et andet uden troen, når Rødding Højskole slår dørene op for kurset Tro, håb og kærlighed.

Vi går på sporet af især troen – i menneskers liv, når miraklet udebliver, og når vi mister dem, vi holder af. Der bliver inviteret til at spørge om troen og livet, når Kristeligt Dagblads brevkasseredaktør, speciallæge Jørgen Due Madsen gæster kurset, ligesom troen får ord og ansigt, når Lisbeth Smedegaard Andersen åbner døren til sit salmeværksted.

Tidligere overrabbiner Bent Melchior indleder kurset søndag den 20. juni 2010 med livsfortælling under overskriften "Troens gave".

Herfra vil kurset være bygget op af foredrag som perler på snor, afvekslende med blandt andet en heldagsudflugt, hvor kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen i tre kirker på Vestfyn og i Østjylland fortæller om nyere dansk kirkekunst med udgangspunkt i værker af Peter Brandes, Maja Lisa Engelhardt og Bjørn Nørgaard.

Lektor Ulla Morre Bidstrup holder foredrag om "Barnetro – hos Grundtvig, H.C. Andersen og alle os andre". Forfatter Anna Kløvedal har efter sin datters død skrevet bogen "Ingenmandsland" – om afmagt og kærlighed, og når hun taler på Rødding Højskole, kommer det til at handle om "At bære det ubærlige". Sygehuspræst Grethe Jørgensen vil tale om "Tro, når miraklet udebliver", og provst Kræn Christensen, der har skrevet andagtsbogen "Tid til eftertanke", vil tale om "Tid til tro – tro til tiden".

I Rødding Bio vises den anmelderroste danske film "Rene hjerter" fra 2006, og i Rødding Frimenighedskirke vil det være biskop Elisabeth Dons Christensen, der prædiker.

Skuespiller Lone Hertz er, efter rejser ud i verden og besøg hos Danmissions dialogarbejde, blevet inspireret til at tale om "Dialog – Vorherres geniale bageopskrift fra Adam til Obama"!

På kurset vil der være yderligere inspiration fra den store verden, når teologen Mogens Mogensen øser af sin viden om tro i verden.

Frimenighedspræst Mette Geil og højskoleforstander Mads Rykind-Eriksen vil igen i år danne makkerpar som kursusværter på sommerkurset om tro, håb og kærlighed. De to vil på skift forestå morgensamlinger, ligesom de er fælles om indholdet sankthansaften, hvor både sangaftenen og båltalen vil handle om lyset.

Kurset har alle de bedste og kendte højskoleelementer i sig med blandt andet masser af fællessang og samvær i spisesalen. Kurset rundes af med musikalske toner, når sognepræst Arne Mårup inden festaftenen gæster Rødding Højskole og med sønnerne Niels og Anders synger, spiller og fortæller. Det gør de med titlen "Livet er utroligt, men sandt" – om troen, håbet og kærligheden hos Benny Andersen.

Dermed vil meget fra en højskoleuge om tro, håb og kærlighed være sammenføjet.

Velkommen til Rødding Højskole og et inspirerende kursusindhold om tro, håb og kærlighed. Et kursus til både hjerte og hoved!

bagsiden@kristeligt-dagblad.dk

En af foredragsholderne på kurset vil være præst, forfatter og salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen. --
En af foredragsholderne på kurset vil være præst, forfatter og salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen. -- Foto: Leif Tuxen.