På krydstogt til Færøerne

Tag med Kristelig Dagblad og Nordic Adventure på et skønt krydstogt til det fascinerende ø-rige Færøerne

På rejsen bliver der rig lejlighed til at opleve Færøernes storslåede, kontrastrige natur med grønne bløde klipper, stenhuse og det rige fugleliv. --
På rejsen bliver der rig lejlighed til at opleve Færøernes storslåede, kontrastrige natur med grønne bløde klipper, stenhuse og det rige fugleliv. -- Foto: Nordic Adventure.

Kristeligt Dagblads læsere indbydes til et dejligt togt til Færøerne, hvor der er rig mulighed for at kombinere ro og afslapning med unikke natur- og kulturoplevelser. Den rejsevante danske præst Eva Aarestrup Christophersen er med som rejseleder.

Rejsen henvender sig til alle, som gerne vil opleve Færøernes unikke natur på tæt hold, og som sætter pris på livet til søs med udsigt til storslået, kontrastrig natur. Grønne bløde klipper, fuglefjelde, stenhuse og store øde enge. Moderne byer og små fåreholdersteder. Kædedans og techno. Tørret fårekød og pizza. Sol og tåge. Færøerne er med sine 18 øer et helt specielt samfund midt ude i det brusende Atlanterhav.

På sejladsen fra Hirtshals til Færøerne er der rig mulighed for at finde en lækrog på dækket eller en magelig stol i skibets restaurant og nyde den skiftende panoramaudsigt og underholdningen om bord – deltag for eksempel i whiskysmagning i pianobaren. Vores rejseleder vil også undervejs holde et lille foredrag om færøsk kultur og natur.

Øerne dukker på den mest fantastiske måde pludselig frem af havet. Fjelde og klipper i forskellige farver og mønstre erstatter horisontudsynet, og skibet kaster anker i Tórshavn, hvis farvede huse og brostensbelagte stræder præger bybilledet.

På den første dag på Færøerne tager vi til øen Eysturoy og til Klaksvik. Vi lægger vejen forbi Eidi med kæmpen og kællingen og den charmerende bygd Gjogv. Vi besøger også bygden Toftir, hvor vi får rundvisning af den lokale præst i den smukke Frederikskirke og senere i den gamle præstegård.

Dagene på Færøerne byder også på en tur til Kollafjördur, hvor vi blandt andet besøger den gamle trækirke, og en bustur til det spændende Vestmanna, hvorfra vi sejler ud under fugleklipperne på en frisk totimers bådtur. Den sidste dag på Færøerne ser vi Færøernes ældste kirke, Olavskirken, vi ser ruinerne af St. Magnus-katedralen og endelig Nationalhistorisk Museum. Der er selvfølgelig også tid undervejs til at nyde Tórshavn på egen hånd!

En fantastisk rejse fuld af oplevelser!

bagsiden@k.dk

På rejsen bliver der rig lejlighed til at opleve Færøernes storslåede, kontrastrige natur med grønne bløde klipper, stenhuse og det rige fugleliv. --