Prøv avisen

Ung muslim spreder budskab om tillid

"Jeg stoler på dig. Stoler du på mig? Så giv mig et kram,” skrev den 19årige stx-studerende, Zerak Satari. Og kram, dét fik han. Foto fra Sataris egen video.

MED VIDEO: 19-årige Zerak Satari uddelte tirsdag kram til forbipasserende i Sønderborg. Hans budskab "Jeg stoler på dig, stoler du på mig?" spreder sig nu på sociale medier

Med ordene “Jeg er muslim, men jeg bliver stemplet som terrorist. Jeg stoler på dig. Stoler du på mig? Så giv mig et kram,” forsøger den 19-årige stx-studerende på Sønderborg Statsskole, Zerak Satari, at gøre op med fordomme mod muslimer, som han mener, at terrorangrebet i København har forstærket.

I tirsdags optog han en video, hvor han med bind for øjnene og åbne arme uddelte kram til alle, som turde stole på ham. Flere danske og svenske medier har omtalt aktionen og vist videoen, som også kan findes på youtube.

Videon kan også ses herunder

»Jeg havde ikke engang stået der i to minutter, før jeg fik det første kram. Mange danskere sagde, ‘jeg stoler på dig’, da de krammede mig. Og de muslimer, som krammede mig, sagde ‘mashallah’ som betyder noget i retnig af ‘Gud være med dig. Det er godt, det du gør’,« fortæller Zerak Satari til JydskeVestkysten. 

Videoen har han delt på sin facebook-side, og her ses det tydeligt, at mange er imponeret over hans initiativ og støtter op om at sprede hans budskab på de sociale medier.
 
På hans egen facebook er der indtil videre 2.328, der har trykket "synes godt om", 1288 der har delt videoen og i alt er videoen blevet afspillet 110.911 gange.

Også andre ønsker at sende et budskab om tillid i kølvandet på angrebene mod ytringsfrihedsarrangementet i Krudttønden og Synagogen i København i forrige weekend. I eftermiddag er alle inviteret til at deltage i en fredsring, der skal illustrere sammenhold og fællesskab på tværs af religioner. Det sker kl. 17.00 på Rådhuspladsen i København.

EDv4G0w7lT8