Prøv avisen

Michael Ehrenreich skal være hofmarskal

Tidligere medredaktør på Kristeligt Dagblad Michael Ehrenreich bliver ny hofmarskal. Arkivfoto. Foto: Peter Kristensen.

Dronningens nye hofmarskal er tidligere medredaktør på Kristeligt Dagblad Michael Ehrenreich. Han afløser Ove Ullerup, der stoppede i sommer.

Dronningen har udnævnt sin nye hofmarskal. Det bliver Michael Ehrenreich, der blandt andet har været redaktør på Kristeligt Dagblad.

Det oplyser hoffet.

Michael Ehrenreich er 60 år og kommer fra stillingen som direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, hvor han har siddet siden 2013.

Inden da var han medredaktør på Kristeligt Dagblad i ni år. Og før den tid var han gennem mere end 20 år på Berlingske blandt andet som korrespondent i London og Washington.

"Jeg går ind i det her, fordi jeg har meget stor respekt for regentparret og for, hvad de har udrettet," siger han til Ritzau.

"Det, jeg ved om udenrigspolitik og internationale forhold, har givet mig en ballast, som jeg regner med at bringe ind i det nye job." 

"Jeg har lavet mange forskellige ting. Jeg synes selv, jeg har haft bred kontakt til mange dele af samfundet. Til dansk erhvervsliv, embedsmænd, politikere, forsvaret, kulturlivet, medierne og organisationsverden," siger han.

"Alt det bringer jeg med mig, og det er jeg sikker på, at jeg på den ene eller den anden måde bringer med over i mit nye arbejde."

Den nye hofmarskal begynder i jobbet 15. februar 2015, oplyser hoffet.

Michael Ehrenreich afløser Ove Ullerup, der stoppede i sommer efter 11 år på posten.