Prøv avisen

Det er populært at gå i læseklub

Siden 2011 er antallet af læseklubber på bibliotekerne rundt om i landet steget med 73 procent. Billedet er fra en aarhusiansk læsegruppe for yngre kvinder. Fra venstre Karen Dalgaard (ryggen), Marianne Carus Bj¿rg M¿ller. Mia M¿ller Yde Julie N¿rgaard (ryggen), Foto: Peter Klint

Flere vælger at tage bogen under armen og deltage i læseklubber. Det viser nye tal

Når vejret rusker udenfor, er der mange, der godt kan lide at smække benene op og gå i gang med en god bog.

Og flere vælger faktisk at tage bogen under armen og deltage i læseklubber. Det viser tal fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Siden 2011 er antallet af læseklubber på bibliotekerne rundt om i landet steget med 73 procent.

På Sønderborg Kommunes biblioteker kan man godt mærke, at der er en stor interesse for at læse i flok.

Her har man cirka 1.300 brugere, der er medlem af en læseklub eller læsekreds. Den store interesse har især én forklaring.

Det fortæller Hanne Sørensen, der er souschef på biblioteket i Sønderborg.

- Jeg tror i høj grad, det er en modbevægelse til det digitale. Pludselig kommer man til at savne nærværet og muligheden for at sidde ved siden af nogen, man kan diskutere med, siger hun til DR Syd.

Det er forsker i litteratursociologi på Københavns Universitet Gitte Balling enig i.

Samtidig tilføjer læseklubberne en helt ny dimension til læseoplevelsen, fordi man får flere øjne på den samme læseoplevelse. - Alle har forskellige oplevelser med en bog, som man får samlet og udvekslet. På den måde kan man få øje på ting, man ikke selv har opdaget, siger hun til DR Syd.

Tal fra Slots- og Kulturstyrelsen viser, at der i 2015 var 1.332 læseklubber registreret af bibliotekerne. Herudover kommer de private læseklubber.