Eks-muslim demonstrerer mod islam: Dialog har ikke hjulpet

Vi kæmper mod en ideologi og nogle ekstremister, som vil skade os, hvis ikke vi stopper dem, mener tidligere muslim Cherif El-Ayouty. Han er blandt talerne, når den islamkritiske Pegida-bevægelse i aften går på gaden

”Dialog har ikke hjulpet. Derfor skal man tredoble PET's ressourcer, have mere politi på gaden og holde meget, meget tæt overvågning med de mennesker, som er radikaliserede," mener Cherif El-Ayouty.
”Dialog har ikke hjulpet. Derfor skal man tredoble PET's ressourcer, have mere politi på gaden og holde meget, meget tæt overvågning med de mennesker, som er radikaliserede," mener Cherif El-Ayouty. Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Den 70-årige tidligere muslim Cherif El-Ayouty er i front, når den anti-islamiske bevægelse Pegida klokken 18 i dag går på gaden i Aarhus og København for at demonstrere mod det, bevægelsen kalder fundamentalistisk islam.

Demonstrationerne indledes med korte taler, inden demonstranterne med sang og fakler vil indtage gaderne for at vise deres bekymring over den vold, som de mener, islam har medført mange steder i verden.

Blandt talerne er Cherif El-Ayouty, der er af egyptisk oprindelse, men som i 1968 kom til Danmark og siden konverterede fra islam til kristendom. Cherif El-Ayouty har valgt at forlade sin oprindelige religion, fordi han mener, at den er fyldt med vold og ekstremisme.

Hvorfor har du valgt at demonstrere imod en religion, som du selv har været en del af?
 
”Jeg vil ikke være en del af en religion, der tillader disse forfærdelige ting rundt om i verden. Det er ikke hele islam, der er forfærdelig. Islam er ligesom en stor buffet, man kan vælge fra, men mange moderate muslimer får ikke lov til at være troende på deres egen måde. Det er jeg imod.

Demonstrationen betragter jeg som en støtte til ytringsfriheden, og det er derfor, jeg er med. Ytringsfriheden er blevet begrænset i Danmark, fordi vi har fået en hel masse muslimer og ekstremister her i landet, som ved at udgyde frygt er med til at indskrænke den.” 

Sympatiserer du med Pegida-bevægelsen?

”Så længe disse holdninger er til gavn for Danmark, og de forsvarer de danske værdier, så kan jeg godt sympatisere med dem. Jeg vil ikke være voldelig mod muslimer, islamister eller terrorister, men det er vigtigt, at Danmark forsvares. Jeg er ikke med til demonstrationen, fordi jeg er ekstremt højreorienteret. Jeg er sikker på, at 90 procent af dem, der er med, heller ikke er det. Jeg ved, at Danmark er splittet mellem dem, der vil forsætte med dialog, og så dem, der har fået nok. Og mange har altså fået nok, så vi er ikke ekstremistiske. Hvor længe skal vi forsætte med en fejlslagen dialog?.” 

Du har tidligere sagt, at det er din fornemste opgave at "opdrage" på muslimer og kæmpe for de danske værdier. Hvordan biddrager denne demonstration til det?

”Jeg vil ikke røbe for meget endnu, men jeg vil også lægge vægt på, at danskerne skal acceptere, at vi skal yde flere midler til politiet og PET. Og så skal vi fjerne blasfemiparagraffen, fordi ytringsfriheden ikke må begrænses. Vi skal gribe ind – ikke med vold – men med øgede midler til at forsvare Danmark. Fordi det er nødvendigt. Det nytter ikke noget, at PET og politiet er bundet af regler og love, for så kan de mange radikaliserede muslimer her i landet overtage Danmark.”

Risikerer man ikke, at denne demonstration opildner til uroligheder frem for at skabe dialog?

”Dialog har ikke hjulpet. Derfor skal man tredoble PET's ressourcer, have mere politi på gaden og holde meget, meget tæt overvågning med de mennesker, som er radikaliserede. Vi skal overvåge endnu flere, end vi gør nu. Selvom det kun er én aktion ud af ti, der lykkes, så er det én for meget. Vi skal være mere på vagt. Jeg vil gerne se soldater og politi på gaden, for så føler jeg mig tryg. Vi kæmper mod en ideologi og nogle ekstremister, som vil skade os, hvis ikke vi stopper dem."