Prøv avisen

Kristeligt Dagblads journalistpris belønner projekt om kræftramte gravide

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager overrakte i eftermiddag avisens TRO, ETIK og EKSISTENS-pris til Jan Briks Madsen (tv.) og Peter Dalsgaard Thomsen for deres digitale fortælling "CancerGravid". Projektet, der prisbelønnes, er deres bachelorprojekt fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Foto: Petra Theibel Jacobsen

Kristeligt Dagblads TRO, ETIK og EKSISTENS-pris blev i dag uddelt for anden gang. Prisen gik til to nyuddannede journalister, der har skrevet en længere artikel om gravide kvinder, der bliver ramt af cancer

Hvordan er det at blive ramt af kræft, når du bærer et liv i maven og skal til at byde dit barn velkommen til verden?

Denne eksistentielle problemstilling har indbragt to nyuddannede journalister Kristeligt Dagblads journalistpris, TRO, ETIK og EKSISTENS-prisen. 

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager overrakte i eftermiddag avisens pris til Jan Briks Madsen og Peter Dalsgaard Thomsen for deres digitale fortælling "CancerGravid". Projektet, der prisbelønnes, er deres bachelorprojekt fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Læs sidste års vinderartikel her. 

Det handler om gravide kvinder, der bliver ramt af cancer under graviditeten. Fokus er på deres personlige, etiske dilemmaer omkring det at være mor, kvinde og kræftpatient. Samtidig kigger fortællingen på de problemstillinger, som lægerne møder, når de skal tage hensyn til både moderens og det ufødte barns liv. 

Med TRO, ETIK og EKSISTENS-prisen følger 25.000 kroner. Det er anden gang, prisen uddeles. Prisen belønner en studerende eller en gruppe af studerende, der særlig originalt, engagerende og på højt fagligt niveau har behandlet emner fra området tro, etik, eksistens i forbindelse med deres afsluttende opgave.

Jan Briks Madsen er 25 år, bor i Holstebro og er i dag ansat på Holstebro Dagblad. Han har tidligere været praktikant hos Dagens.dk og metroXpress. Peter Dalsgaard Thomsen er 24 år, bor i Aarhus og er freelancer hos Danmarks Radio, hvor han også tidligere har været praktikant på P4 Trekanten. 

Kristeligt Dagblad vil på et senere tidspunkt publicere fortællingen på avisens hjemmeside k.dk.

TRO, ETIK og EKSISTENS-prisen uddeles årligt, hvis der indstilles af opgaver, som priskomiteen finder værdige til prisen.

Der kan indstilles afgangsopgaver, der er bestået på en af journalistuddannelserne i løbet af det forudgående år, det vil for den kommende uddeling sige perioden fra 1. februar i år til 31. januar 2017.

Læs mere om prisen her.