Prøv avisen

Efter 150 år: Post Danmark dropper de røde postbude

Nu skal postbudet ikke længere være iklædt den klassiske røde farve, lyder det fra Postnord Danmark Foto: Berlingske

De røde postuniformer er snart fortid i det danske landskab

I mere end 150 år har de danske postbude været iklædt den klassiske røde farve; postkasserød. Men sådan bliver det ikke fremover. 
 
Posten skifter nemlig de røde uniformer ud med blå i samme stil, som man allerede har gjort det med mange af de gule postbiler. Det skriver Finans.dk.

Det sker efter, at Post Danmark er blevet en del af den nordiske logistikgigant PostNord, som nu også står for postomdelingen i Danmark såvel som Sverige.

Den nye administrerende direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen erkender, at han er ved at ændre et danske klenodie.

"For at respektere postvæsenets historie har vi valgt at beholde nogle af symbolerne – for eksempel de røde postkasser og posthornet. Men samtidig er vi nødt til at vise danskerne, at vi nu er en del af en nordisk koncern med farven blå," siger Peter Kjær Jensen til Finans.dk.

Postvæsenet i Danmark fik uniform på et tidspunkt, hvor det var det oldenborgske kongehus, der regerede. Deres våbenskjold var rødt og gult, og da postbuddet var tjenestemand med såkaldt kongelig udnævnelse, skulle det afspejle sig tydeligt i hans uniform, skriver Post & Tele Museum på sin hjemmeside.

Af samme grund fik postvæsenets køretøjer den gule farve.
 
Det var dog først i midten af 1850'erne, at de røde postuniformer blev en del af bybilledet. Landpostbude blev først iklædt rødt i 1979. 

PostNord pakkevogn på Østerbrogade.
Det røde postbud er ude i snesjappet i vinteren 1969.