Prøv avisen

Sygeplejersker må fortsat bære kors og tørklæde i Region Syddanmark

Forslaget om at forbyde sundhedspersoner i Region Syddanmark at gå med synlige religiøse, politiske og ideologiske symboler i arbejdstiden blev stillet af Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Foto: Niels Hougaard/Polfoto

"Tåbeligt" lød det blandt andet om forslaget fra Poul-Erik Svendsen (S), mens Lasse Krull (K) efterspurgte en reel problemstilling

Sygeplejersker, læger og andre ansatte på sygehusene i Region Syddanmark må fortsat bære et kors om halsen eller et tørklæde på hovedet.

Det står klart mandag aften efter regionsrådets møde. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forslaget om at forbyde sundhedspersoner i Region Syddanmark at gå med synlige religiøse, politiske og ideologiske symboler i arbejdstiden blev stillet af Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Men de fandt altså ingen opbakning i salen fra de øvrige partier.

Næstformand Poul-Erik Svendsen (S) kaldte det for "tåbeligt", mens formand Stephanie Lose (V) spurgte, hvad der så skulle ske med julepynten og luciaoptogene på afdelingerne.

- Jeg kan ikke se nogen fordel i et samfund, der er helt neutralt og sterilt, lød det uddybende.

Flere gav også udtryk for, at der var tale om et ikke-problem.

- Lad os da tage os af en reel problemstilling i stedet for at finde på én, sagde blandt andre Lasse Krull (K).

Dansk Folkeparti undlod at stemme, da partiet ikke ønsker at fjerne kristne symboler fra det offentlige rum. Det forsøgte at stille forslag, om at forbuddet kun skulle gå på muslimske.

Men da det ikke lader sig gøre ifølge en tidligere juridisk vurdering, afviste Stephanie Lose det.