Prøv avisen
Video

Scientology bekæmper psykiatri med popmusik

Skærmbillede fra musikvideon "Define Better" af scientolog og rapper Chill E.B. Foto: YouTube

Modstanden mod psykiatri er en uløselig del af Scientologys verdensbillede. Se en række videoer, som giver indblik i organisationens had til psykiatere og psykofarmaka

Psykiatrien er én stor løgn. Den redder ikke liv, men har kun til hensigt at undertrykke mennesker og gøre dem sløve med bedøvende medicin.

Det er en grundlæggende tanke i Scientology, som betragter psykiatrien som en af sine hovedfjender. Organisationen bruger meget energi på at udbrede den tanke.

Scientology mener selv at have afsløret den moderne psykiatris nazistiske rødder. Organisationen skriver på en af sine hjemmesider, at psykiatrien opfandt "racerenhed” eller ”racehygiejne” forud for nazisternes magtovertagelse i Tyskland i 1933.

I Danmark har Scientology blandt andet holdt udendørsmøder og vist udstillinger om, hvordan psykiatrien er ved at ødelægge verden.

Internationalt lægger organisationen penge og tid i at udbrede det samme budskab på forskellige måder. I Los Angeles, Californien, har bevægelsen ligefrem indviet et anti-psykiatrisk museum, "Psykiatri: En industri af død".

Scientology tager også populærmusik i brug, når psykiatrien skal udstilles.

Rapperen Chill E.B.kan betragtes som lidt af en kultfigur inden for Scientology. Han har produceret en del musikvideoer for organisationen og optræder jævnligt ved større arrangementer.

Chill E.B. har blandt andet lavet musikvideoen "Define Better" om de påståede skadelige virkninger ved brugen af psykofarmaka.

Samme fjendtlige holdning til psykiatrien kommer til udtryk i dokumentarfilmen "Psykiatri - skade og død" udgivet på YouTube af "Medborgernes Menneskerettighedskomminion", en søsterorganisation til Scientology:

Et andet område, Scientology i årevis har forsøgt at markere sig på, er menneskerettigheder.

Blandt andet står den Scientology-relaterede organisation "Unge for Menneskerettigheder Internationalt" bag undervisningsmateriale, der bliver brugt i skoler verden over, herunder Danmark.30 videoer udgør en del af undervisningsmaterialet, en for hver af FN's Menneskerettigheder. Her er en af videoerne:

Tilsvarende har "Unge for Menneskerettigheder Internationalt" lavet en musikvideo om menneskerettigheder, der har vundet en pris i kategorien "Bedste kortfilm" på New York International Independent Film Festival:

Den mest berømte eller berygtede video af Scientology er imidlertid nok denne med skuespilleren Tom Cruise.

Videoen førte ved sin offentliggørelse til talrige parodier, og Scientology har efterfølgende forsøgt at få videoen fjernet fra internettet. Noget, der som bekendt kan være ret svært.

I videoen redegør Tom Cruise for sit forhold til Scientology og terapiformen dianetik og siger blandt andet:

”Jeg synes, det er et privilegium at kalde sig selv for en scientolog, og jeg synes, det er noget, man skal gøre sig fortjent til.”

“Hvis du som scientolog kører forbi en ulykke, så ved du, at du bliver nødt til at gøre noget ved det, fordi du ved, at du er den eneste, der virkelig kan hjælpe.”

Scientology udstiller psykiatrien i et telt på Nytorv i København.
JGYuUCSS3AE
GAU5bPD1ubo
nd3MtFAKExs
UFBZ_uAbxS0