Prøv avisen

Fem gode ting at lave med dine børn og børnebørn i vinterferien

Uge syv og otte betyder vinterferie med afslapning og oplevelser i familiens skød. Brug tiden med familien på spændende oplevelser i Danmark. Foto: Flemming Højer/ Reuters/ Ritzau scanpix

Så er det endelig vinterferie! Her er fem spændende arrangementer i vinterferien, som kan glæde børnene og børnebørnene

I uge syv eller otte har børnene vinterferie. Dette er en oplagt mulighed for at få en oplevelse for hele familien.

Vi har samlet fem spændende oplevelser med noget for en hver smag. Der er børneopera i København, lysshow i Odense og muligheden for "at tage i krig" ved Sønderborg.

Fortællinger fra graven på Nationalmuseet

I vinterferien bliver fortidens døde igen levende på Nationalmuseet. Børnene vil blive præsenteret for fire skæbner fra fortiden.

Du kan blandt andet møde Rolf fra jernalderen, der vil genopstå fra de døde. Han vil fortælle historien om, hvordan han er nødt til at ofre en af sine kære, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at redde sit folk. Derudover vil Solveig fra bronzealderen fortælle om, hvordan hun gør sig klar til at danse for Solen ved den kommende fest.

Hvornår: 9. februar til 17. februar klokken 10:30, 12:30 og 14:30

Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Læs mere om arrangementet her

Lysshow i Odense Zoo

I vinterferien vil Zoo blive indsvøbt i lys, og vintermørket vil blive lyst op.

Som noget nyt vil man nemlig med et kvarters mellemrum kunne opleve det såkaldte "Lysshow på Savannen" – en fortælling om en landsby, der står op, går på jagt og fester om aftenen.

Hvornår: 9. februar til 16. februar klokken 17.00-21.00

Hvor: Odense Zoo, Søndre Blvd. 306, 5000 Odense

Læs mere om arrangementet her.

Ud i naturen

Bare fordi det er koldt i vinterferien, behøver du ikke lade dine børn blive indendøre og gemme sig under dynen med en iPad. Man kan i stedet tage dem med ud og tænde et bål for at lave varm kakao eller gyldenbrune snobrød sammen.

I statsskovene er der som oftest mange bålpladser, og man kan bruge hjemmesiden her til at finde en bålplads, der ligger i nærheden af hvor man bor.

Godt råd: Tag dit eget brænde med eller find tørre, nedfaldne pinde og kviste. Bålet kan godt blive meget oset, og det kan være næsten umuligt at få ild i træet, hvis det er for vådt.

Nattergalen på Det Kongelige Teater

"Nattergalen" på Det Kongelige Teater er en nyfortolket børneopera-udgave af H.C. Andersens berømte eventyr.

Forestillingen vil indeholde musik af blandt andet Mozart, og der vil blive leget med den klassiske musik såvel som med publikum.

Hvornår: 16. til 17. februar klokken 11.00. Dørene åbner en time før forestillingens start, og det er en god idé at komme i god tid.

Hvor: Operaens Foyer, Ekvipagemestervej 10, 1438 København K

Læs mere om arrangementet her.

Ved fronten i vinterferien

Historiecenteret Dybbøl Banke giver i vinterferien mulighed for at opleve, hvordan det var at være soldat ved fronten i vinteren 1864.

Her kan man prøve at holde et gevær fra dengang og smage soldaternes pandekager. Derudover kan man også høre fortællinger fra en soldat, som var med i krigen.

Hvornår: klokken 11:00-14:00 alle hverdage i uge 7 (dørene åbner klokken 10:30, og man kan ikke komme med på rundvisning efter klokken 11:00)

Hvor: Historiecenter Dybbøl Banke, Dybbøl Banke 16, 6400 Sønderborg

Godt råd: Husk varmt tøj og gode vinterstøvler

Læs mere om arrangementet her.

Foto: Mads Claus Rasmussen/ Reuters/Ritzau scanpix
Foto: Claus Fisker/ Reuters/ Ritzau scanpix
Foto: Kaare Smith Reuters/Ritzau scanpix
Foto: Camilla Winther/ Det Kongelige Teater
Foto: Henning Bagger/ Reuters/ Ritzau scanpix