Prøv avisen

Advokat: Kommunerne svigter asylbørn

Kommunerne svigter deres tilsyn med, at børn på landets asylcentre ikke lider overlast, hævder advokat Bjarne Overmark, Randers.

Kommunerne svigter deres tilsynspligt overfor de børn på landets asylcentre, der udsættes for omsorgssvigt og vanrøgt. Det hævder advokat Bjarne Overmark, Randers.

En ny undersøgelse viser, at der i Sverige er 410 børn med diagnosen apatiske flygtningebørn. Børnene har mistet troen på fremtiden og er blevet psykisk syge.

Herhjemme er der imidlertid ikke det samme fokus på asylbørnenes situation, og Dansk Røde Kors skal først i løbet af sommeren undersøge, hvordan det ser ud med forekomsten af børn med opgivenhedssyndrom i Danmark.

Ifølge advokat Bjarne Overmark, der er valgt ind i Randers byråd på en lokalliste, er det imidlertid et overset aspekt i debatten, at kommunernes almene pligt til at føre tilsyn med børns ve og vel også omfatter børn på asylcentre.

- Den kommune, som har et asylcenter liggende, har tilsyn med, at ingen børn på centret lider vanrøgt, men det er mit bud, at de færreste kommuner udøver dette tilsyn, siger Bjarne Overmark.

/ritzau/