Prøv avisen

Dansk Vejforening: Motorveje kan godt klare 130 km

Trafikminister Flemming Hansens (K) forslag om at øge hastighedsgrænsen på motorveje til 130 km i timen er en god idé, der bør undersøges grundigt.

Det siger organisationen Dansk Vejforening.

- Kritikken af forslaget er uberettiget, idet de fleste motorveje i sig selv godt kan klare 130 km/t. De er nemlig bygget til at opfylde større krav end de officielle 110 km, hedder det videre.

Dansk Vejforening anfører dog, at hastighedsforøgelser bør gennemføres med omtanke og efter en vurdering af forholdene på de konkrete strækninger.

- En forøget hastighed uden hensyntagen til forholdene er naturligvis uacceptabel, så der bør fortsat - som det allerede er tilfældet i dag - være strækninger, hvor hastigheden er lavere end den maksimalt tilladte, siger foreningen.

I mandags mødte trafikministeren kritik af sit udspil fra Dansk Amtsvejingeniørforening, der advarede kraftigt mod at sætte den tilladte hastighed op til 130 km. Foreningen anførte, at ikke en eneste af de danske motorveje er bygget til en sådan belastning.

Dansk Vejforening, som altså er af en anden opfattelse, består af virksomheder, organisationer og myndigheder, der har vejene som profession eller arbejdsplads.

/ritzau/