Naturpark-favoritter tegner sig

Udpegningen af pilotprojekter, der skal bane vej for etablering af danske nationalparker, vil ske i to omgange. Det stod klart i dag, efter at miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) havde besøgt det sidste af fem forskellige danske naturområder, der alle er kandidater til titlen.

- Nu har jeg set alle områderne, og der tegner sig et billede af, at de første pilotprojekter bliver udpeget omkring slutningen af marts, mens resten følger inden sommerferien, siger Hans Chr. Schmidt til Ritzau.

Ministeren regner med at pege på fem-seks pilotprojekter. Hvilke er fortsat hemmeligt.

Men efter det hidtidige forløb vil det være en meget stor overraskelse, hvis ikke Lille Vildmose syd for Aalborg og Høje Møn med Møns Klint efter et stort forarbejde og lokal opbakning står først i køen.

Til gengæld er der mere spænding om skæbnen for Thy, Mols Bjerge og Gribskov/Esrum Sø. Både i Thy og på Mols slår det lokale landbrug sig i tøjret af frygt for nye restriktioner og ved Gribskov og Esrum Sø mangler fortsat en hel del forarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld er Skjern Å og Roskilde Fjord varme kandidater, efter at Friluftsrådsrådet har peget på dem og giver 20 mio. kr. til formålet.

/ritzau/