Prøv avisen

Pubertets-debut hos danske børn kortlægges

Danske læger skal undersøge, om hvor tidligt danske børn kommer i puberteten. I USA bliver pigerne yngre og yngre, når de får bryster og menstruation.

Læger på Rigshospitalet planlægger i en ny stor undersøgelse at afdække, om danske drenge og piger - ligesom i USA - bliver yngre og yngre, når de kommer i puberteten. Amerikanske undersøgelser viser, at hver tiende seksårige sorte pige var begyndt at få bryster, og herhjemme behandler lægerne på Rigshospitalet piger helt ned til etårsalderen, der har begyndende bryster og/eller menstruation. Ofte kan lægerne ikke finde en forklaring på den unormale udvikling. Læge Anders Juul, der på Rigshospitalet forsker i for tidlig pubertet, og som skal stå for den omfattende nye undersøgelse af flere tusinde danske skolebørn, understreger, at der ikke er dokumentation for, at pubertetsalderen herhjemme også er blevet lavere.

- Men der kan godt være noget under opsejling i og med, at vi ser flere og flere børn under 8 år, der bliver henvist til os læger med alt for tidlig pubertet, siger han.

/ritzau/