Seneste

artikler skrevet af Christine Lind Ditlevsen

Debat

Religionsundervisning skal være et mødested for kulturerne

En fornyet betydning af religion og religiøse opfattelser af tilværelsen har sat sit aftryk på kulturen i det danske samfund. På den ene side kan det godt være, at store dele af befolkningen ikke længere føler sig knyttet til en bestemt religion, men på den anden side har vi aldrig talt så meget om kultur og religion som vi gør i disse år. Det bør sætte sit præg på religionsundervisningen. Denne artikel er den første af tre, der beskæftiger sig med fagdidaktik i religion.

Verdensmålsfestival

Hvordan dækker man mere end 70 workshops om bæredygtighed?

Verdensmålsfestivalen Fælles Forandring blev dækket af 20 forandringsjournalister, der på en pop up-redaktion arbejdede med formidling af festivalens mere end 70 workshops. De handlede om alt fra, hvordan man laver sin egen solfanger over puttefest-performance til økologisk speeddating med bæredygtige drinks.

Verdensmålsfestival

Lad os give hinanden troen på at vi kan forandre verden

550 unge gør nu noget ved verdensmålene på en helt ny måde. Den 28. maj omdannes Flakkebjerg Efterskole til et fremtidslaboratorium, hvor FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling sættes på dagsordenen. Eleverne viser vejen for alle vi voksne, der endnu ikke har taget os sammen til at tage et ansvar.

Etisk litteratur

10 bøger med stærke etiske temaer

Alle fortællinger har etiske problemstillinger. Ofte er de så grundlæggende udtryk for, hvordan vi lever til daglig, at vi ikke engang ser, at de står der og vil have os til at svare. Ofte er de så store, at vi for længst har opgivet at søge et enkelt svar. Her er 10 store skønlitterære værker fra hele kulturhistorien, som sætter de etiske og moralske udfordringer ved det at være menneske på spidsen

Homoseksualitet

Præst: Paulus var imod homoseksualitet - men Gud følger med tiden

Præst Christina Ebbesen satte sig for at skrive en artikel om homoseksualitet i Bibelen. Det er endt med fire. Den første fokuserede på historien om Sodoma og Gomorra, den anden på Moselovens forbud mod sex mellem mænd. I denne artikel ser hun nærmere på passager fra Det Ny Testamente skrevet i brevlitteraturen.

Påske

Læs påskedagene som digte

Her bringes et uddrag af teolog og forfatter Jakob Brønnums digtsamling Den sidste passion (Forlaget Eksistensen, 2017), hvor digteren skriver videre på påskens begivenheder med eksistentielle og poetiske perspektiver. Digtene er udvalgt i samarbejde med forfatteren.

Påske

Påskelørdag: Når katastrofen har ramt

Påskelørdag er solidarisk med os og med vores virkelighed. Og giver en indsigt i, at vores virkeligste tid måske ikke er højtiden, men mellemtiden, ingenmandslandet, stoppestedet. Nanna Holm skriver om påskedagene én for én - her påskelørdag

Påske

Langfredag er verdens undergang

Langfredag skulle  have været kulminationen på den opbyggede spænding og opfyldelsen af alle de forventninger, som folk havde til Jesus. I stedet bliver det verdens undergang – en sand tour de force i lidelse og fornedrelse og tortur, død og mørke. 

Påske

Skærtorsdag er forhåbning, fællesskab - og forræderi

"Skærtorsdag holdes på fællesskabets grænse, fordi fællesskabet er ved at gå i stykker på grund af Judas’ forræderi. Og ikke mindst, fordi perspektivet også er, at Jesus om 24 timer vil være blevet henrettet. Derfor er dagen også et spejl af vores helt almindelige vilkår, som vi måske ikke tænker over så ofte: Vi gør det ene eller det andet sammen og for hinanden – og så lige bagefter er vi væk." Studenterpræst Nanna Holm fortæller om Skærtorsdag

Reportage

På roadtrip gennem Indiens religioner

"Vi var taget til Indien. Det land, vi alle tre havde drømt om længe. Den ene af os for at fotografere landets eksplosion af farver. Den anden for at købe tekstiler og den tredje for at inhalere Indiens kalejdoskop af religioner og religiøse tendenser." Cand.mag. i religionsvidenskab mødte den religiøse virkelighed i Indien

Påske

Palmesøndag står i forventningens tegn

Påskens begivenheder fandt sted for 2000 år siden, og beretningerne om den er skrevet for at udfordre vores forestillingsevne, vores intellekt, vores tro og vores liv. Det har de gjort siden de blev skrevet ned. Så hvordan spejler vi os i påskens beretninger? Hvad kan de sige os i dag? Studenterpræst ved Budolfi Kirke i Aalborg skriver om hver af påskens dage, her palmesøndag.

Bogomtale

Glad indeni, Nietzsche udenpå

Kan man skrive om tab og sorg i en roman som samtidig taler om fester, sex og stoffer? 

Debat

Præst: Homoseksualitet er ikke en synd

Efter endnu en ophedet debat om vielse af homoseksuelle har præst Christina Ebbesen sat sig for at genlæse skriftstedet om Sodoma og Gomorra med analytiske briller. Hvordan Bibelen fremlægger og forholder sig homoseksualitet, er nemlig et fortolkningsspørgsmål og kræver mange overvejelser, siger hun.

forrige næste