Seneste

artikler skrevet af Poul Joachim Stender

Lørdagsmad

Dansk efterår i italiensk indpakning

Ravioli med gedeost, kantareller, bacon og rosmarin er en fin indledning til en masse forskellige slags årstidsretter

Lørdagsmad

Gæster til dåsemad og hummer

Hvis man ønsker at tilberede en festmiddag på kort tid, kan det være confit de canard fra dåse og hummere fra fiskemanden

Lørdagsmad

Lørdagsmad: Æble-bælle mig fortælle

Køkkenet er et farligt sted for børn, men med denne æblelagkage kan selv de mindste være med - også selvom det ikke altid bliver lige kønt

Lørdagsmad

Sommer med cocktailhour

En sommer uden udlandsrejser kan måske bedre klares ved at indføre konceptet cocktailhour og jordbær med gin og tonic-sorbet

Lørdagsmad: Rabarber til barnebarnet

Det er højsæson for rabarberne, der ikke kun sprogligt ligger spændende i munden. Rabarberne er også en delikatesse til fisk, kød og i desserter

Lørdagsmad

Påskelam med fisk og sprøde aubergineskiver

Ingen påskefejring uden ansjos i lammet. De to dyr glider sammen på en raffineret måde og hjælper os til at tænke på Jesus

Lørdagsmad

En velsmagende hjælp til isolerede

Selvom mange danskere opholder sig hjemme i disse uger, bør man stadig hjælpe andre i viruskarantæne med god mad såsom ”grisens guld”

Debat

Hvad gør præsterne, når coronadødsfaldene indfinder sig?

I denne coronatid, hvor alle er ekstra sårbare, har vi i høj grad brug for kirken, skriver præst Poul Joachim Stender, som i et debatindlæg givet sit bud på, hvordan kirken bør indrette sig

Lørdagsmad

En god salat skal være smuk

De basale smagsindtryk skal findes i en god og i dette tilfælde maskulin salat, der tilfredsstiller en kødglad mand

Læserrejse

Olivenrejse ind i det sydgræske efterår

Tag med Poul Joachim Stender og Kristeligt Dagblad på en fantastisk olivenrejse i Grækenland den 6.-13. november 2020

Lørdagsmad

Mellemøstlig adventsgryde

Tredje søndag i advent skal smage af landet, Jesus fødes i

Julekalender: 4. december

Poul Joachim Stender: Der gik en tavs engel gennem stuen

Engang hørte jeg min far sukkende udbryde fra entreen: ”Åh, min engel, min vidunderlige engel”. Jeg skyndte mig derud. Men den tavse engel var væk. Min far stod og omfavnede min mor, som om han var blevet forskrækket over dens tilsynekomst, skriver Poul Joachim Stender

Lørdagsmad

Spis dit larmende æbletræ således

Hvad gør man med alle æblerne? Her er en række bud fra hjemmelavet æblesirup til forskellige æblesnack

Lørdagsmad

Helt mæt på Fristelsens Bjerg

Når den arabiske ret magluba serveres, fristes man til at spise alt for meget på det bjerg, hvor Jesus sagde nej tak til mad

Lørdagsmad

Vedligehold krydderihylden

Glem ikke at lugte til krydderierne, som kan være usmagelige efter mange år i dåsen

Debat

Når man melder sig ud af folkekirken, opgiver man sin kulturelle baggrund

Ateisterne opfordrer i øjeblikket danskerne til at melde sig ud af folkekirken. De påstår, at Jesus synes, det er noget pjat, at vi bruger penge på kirken. De må have nogle gode forbindelser til Vorherre, siden de ved, hvad Guds søn synes, mener præst Poul Joachim Stender

Lørdagsmad

Smørrebrødets Super Ida

Lang tid før det nordiske køkken blev berømt, havde smørrebrødsjomfruen Ida Davidsen gjort den danske delikatesse smørrebrød verdenskendt

Lørdagsmad

Svineskank med strejf af jul

Julens smag og dufte er samlet i denne sydgræsk-inspirerede ret med honning, appelsin og citron

Julekalender

Stender: Der er altid en faste, der midt i festen lurer rundt om hjørnet

9. december: Gispende efter vejret bevæger vi os stadig hurtigere og hurtigere, mens vi igen og igen brøler: ”Nu’ det jul igen”. Og jeg fornemmer igen den frygtelige sandhed. Mit liv løber fra mig. Det er min 62. jul. Jeg kan ikke følge med, skriver præst Poul Joachim Stender

Lørdagsmad

Tid til de dødes livretter

Til allehelgen i morgen kan man også mindes de døde i måltidet

Lørdagsmad

Berus dig i æblemost

Et overskud af æbler kan for eksempel anvendes til hjemmelavet cider, der giver æblerne liv og bid til vinteren

Boguddrag

Poul Joachim Stender går på jagt efter duften af Guds sved

I et parfumeri i Jerusalem falder den danske præst Poul Joachim Stender i snak med Keture, en alvorligt syg ældre kvinde. De to har en dybtfølt fælles kærlighed til bibelens dufte og det spontane møde bliver til et passioneret venskab. I sin nye bog ”Guds sved” fortæller Poul Joachim Stender om sine samtaler med parfumeuren Keture, som har givet ham et helt nyt gudsbillede, der involverer næsen. Læs et uddrag fra bogen her

Lørdagsmad

Lagkage med blommer og brombær

Lagkagen er kommet for at blive, men den store kage bliver et problem, når børnene er flyttet hjemmefra

Lørdagsmad

Flamberede sommeraftener

Grillen må ikke tændes på grund af tørken. Men i køkkenet må der gerne flamberes – for eksempel figner – så ilden vælter op af pander og gryder

Lørdagsmad

Gå bersærk med årstidens bær

Mens tørken tager livet af mange planter for tiden, så trives bær i varmen. Kombiner dem gennem tærte og cremer for en smag af dansk sommer

Stender: Vi er ikke bedre end Trumps ”America first”

Når folk begynder at kritisere Trumps slogan, er de nødt til at tænke på, hvad der er sloganet i deres eget liv. Og gad vide, om det ikke er ”Me first”. Først mig selv. Og hvis det ikke er ”Me first”, er det 100 procent sikkert ”My family first”. Familien først, skriver Poul Joachim Stender

Lørdagsmad

Træd i spinaten!

Det er højsæson for spinat, der kan bruges til både morgen- og aftensmad

forrige