Prøv avisen

23 læsere: Her er vores bedste livsråd

Jeg vil gerne mobilisere taknemmeligheden hos mine læsere for de gode ord, de har modtaget - og for de gode ord, de skylder til en ægtefælle, til forældre, til børn, svigerbørn og børnebørn. Sådan skrev Søren Lodberg Hvas i tirsdagens klumme i Kristeligt Dagblad, og nu har læserne delt deres egne gode råd. Foto: Robert Kneschke - Fotolia

Gennem livet får vi et hav af gode råd fra familie, venner og kolleger. Mange bliver glemt, men enkelte husker vi for altid. Se de gode råd, som læserne har delt med andre på Kristeligt Dagblads Facebook-side

Du har garanteret fået et af din far, dengang du blev konfirmeret, eller måske har din bedstemor slynget et ud fra sin gyngestol til familiefødselsdagen.
 
Det handler om de gode råd, du husker resten af livet. 

De kan komme fra hvem som helst, når som helst. Fra familien eller vennerne – i hverdagen eller i særlige anledninger.

Cand. theol. og tidligere biskop Søren Lodberg Hvas skrev i tirsdags en klumme i Kristeligt Dagblad om netop de gode råd, man modtager til de store livsbegivenheder som dåb, konfirmation, bryllup og fødselsdage.

Det fik læserne til at dele deres bedste råd gennem tiden med andre på Kristeligt Dagblads Facebook-side. Læs rådene under billedet, og del dit eget råd ved at trykke på 'kommenter'.

Her følger de 23 gode råd i uredigeret form:

”Min svigerinde sagde til mig på min polterabend for over 12 år siden, at det var vigtigt at huske at prioritere ægteskabet over børnene. Det har vi gjort i den forstand, at vi har prioriteret at tage ud at spise sammen, gå ture, sende børnene på weekend hos bedste osv.” - Anne-Mette Sohn Jensen. 

”I disse tider hvor it stjæler vores nærværd med hianden. så husker jeg især ordene fra mit bryllup,for 19 år siden. "husk at spilde tid på din rose" husk at spilde tid på hianden. fra bogen den lille prins.” - Mette Jeppesen. 

”Min far sagde i hans tale til os .Lad aldrig solen gå ned over jeres vrede.” - Anne Henriksen:

”Min mor sagde at vi skulle huske at bære hinanden gennem livet.......også i modgang.” - Nicole Hämmerling. 

”Det bedste råd jeg har fået, var ikke i forbindelse med hverken bryllup eller lignende - men min bedstefar sagde altid: Står du i lort til halsen, skal du ikke hænge med hovedet.....” - Betina Nielsen.

”Grin af jeres fejl...Det er måske ikke sjovt i situationen, men at være i stand til at grine sammen og af hinandens uheld er en god ting. Det med at tage sig selv og sine relationer alt for højtideligt, ja det fører kun til et ønske om perfekthed og alt skal se shiny ud. Men at grine sammen er at være sammen om at sige: Det er famde dumt, men vi klarede det!” - Mathilde Wichmann.

”Min mormor Inge siger meget klogt: "Der er en mening med alting!" Det er vigtigt at huske at alt her i livet sker af en årsag, godt som ondt.” - Pernille Jensen. 

”Ja, slap af og nyd jeres komsammen med dem i har valgt at dele dagen med! Der er ikke noget så dejligt som nærværende værter, uanset om noget går i kage...så kan man grine sammen og hjælpe hinanden...det er kærligheden der tæller” - Helle Due Olesen. 

"elsk mig mest, når jeg fortjener det mindst" blev os fortalt da vi blev gift i 2006. - Christina Hausgaard Gregersen.

”Det bedste råd jeg nogensinde har fået - dog ikke på en mærkedag eller lign. er: "Det går over". Et godt råd man virkelig kan få brug for at hale frem af posen mange gange i livet. - Dorte Schiønning Andersen.

”Min plejefar sagde på min 18 års fødselsdag. Husk at uddanne dig hele livet igennem.” - Sidsel Edifix Riemenschneider.

”Mit konfirmationsord. Jeg forstod det ikke dengang, hvorfor præsten havde valgt lige præcis det, til mig,, men jeg tog det til mig og har bestræbt mig på at efterleve det lige siden: Matt. kap. 5, v. 44 (gl. oversættelse) Elsk jeres fjender; velsign dem, der forbander jer; gør vel imod dem, der hader jer; bed for dem, der fornærmer og forfølger jer,” - Elin Benedikte Jensen Danielsen.

”Læg bekymringerne på hylden det skal nok gå” - Gry Sabroe Holm. 

”Kys hinanden hver dag du siger farvel, og godnat” - Susanne Og Ruben Sortberg.

”min mor sagde, dengang hende og far blev gift, at præsten sagde: husk nu forelskelsen forgår, men kærligheden består, det er jo så sandt.. Hvem kan holde til at svæve på lyserøde skyer hele livet...” - Ketty Hansen. 

”Min Far Tab og vind med samme sind” - Lena Nordstrøm. 

”Jeg husker kun at min far i sin bryllups tale til os sagde: Der er noget godt i alle mennesker” - Anna Zoffmann.

”Er selv meget fan af dette citat fra Det Nye Testamente:
"Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt." - DNT, 1. kor. kap. 13” - Camilla Løbner Kjær. 

”Min faster, som er desværre er død nu, sagde engang til mig: Sæt ikke dit lys under en skæppe!" - Betina Riis-Hansen.

”Vær mod andre som du ønsker de skal være mod dig!” - Elin Nyholm Sørensen.

”Man skal have et godt bryllup for at få en god skilsmisse - citat min mor !” - Charlotte Apel Mammen.

"Vær i din omgang varsom, kærlig; vis dig beleven, ej for fri;
vær i din tale ganske ærlig,
og elsk ej noget hykleri" - Lisbeth Ankær Ingvartsen. 

”Tænk at livet koster livet...' - husk at nyde hvert minut” - Kristina Holst Juul Salmen.

De store livsbegivenheder som dåb, bryllup og fødselsdage danner ofte rammer om taler, sange og vigtige ord, man tager med sig resten af livet. Har du fået et godt råd med på vejen?

Posted by Kristeligt Dagblad on 13. oktober 2015