Moderåd fra Lotte Freddie: Ældre skal vise ben og gå med farver

Journalist og tidligere moderedaktør Lotte Freddie mener det er på tide, at kvinder og mænd over tres skrotter janteloven, når det kommer til mode og påklædning. Man skal turde vise sine bedste sider og gå med farver. Se hendes andre gode moderåd herunder

Lotte Freddie.
Lotte Freddie. . Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/arkiv.

Seks gode moderåd fra journalist og tidligere moderedaktør Lotte Freddie

1. Der er ikke længere noget, der hedder ældretøj. Alle aldre kan følge de fleste modetendenser. Selvom man har nået pensionsalderen kan man sagtens lade sig inspirere af modemagasiner med yngre modeller. Man må have fantasi til at erstatte modellens ansigt med ens eget og se, hvad der klæder en.
 
2. Brug farver i stedet for grå og beige. Ingenting-farver får dig til at forsvinde. Jo ældre man bliver, jo vigtigere er det at bruge farver.

3. Ligeså med længder, lange længder gør ældre. Har man pæne ben, så brug dem. Modeskaber Erik Mortensen sagde: Benene er det sidste, der går.

4. Prøv at holde den slanke linje. Det giver dig et større udvalg af tøj at vælge imellem. 

5. Det er muligt at finde farverigt, flot og billigt tøj i for eksempel H&M og Zara, hvis bare man er villig til at gå et par størrelse op.

6. En rynket nederdel virker yngre end en stram. Mærkerne Marina Rinaldi og Masai har fine farver i store størrelser - til kvinder.