Man skal ikke sige nej, fordi man er bange for at sige ja

Som journalist og talkshowvært har Michael Meyerheim kastet sig over nye opgaver. Også når han har frygtet det

Tv-vært Michael Meyerheim føler sig forløst i sin karriere.
Tv-vært Michael Meyerheim føler sig forløst i sin karriere.

Da Michael Meyerheim var 24 år, blev han ansat på dagbladet Politiken. Han var blevet udlært på Frederiksborg Amts Avis og havde nu sin unge alder til trods fået opfyldt det, han selv så som sin ypperligste drøm. En fastansættelse på en af landets mest prestigefulde aviser med nogle af de dygtigste skribenter.

På sin første arbejdsdag på avisen på Rådhuspladsen i København var han fyldt af lige dele glæde og angst.

”Jeg var bange og kneb mig selv i armen og tænkte, 'er jeg virkelig her'. Samtidig tænkte jeg, at det nok skulle gå,” husker han.

Michael Meyerheim er i dag 65 år og vært på programmerne ”Talkshowet Meyerheim” og ”Spørg Charlie” på TV 2 Charlie. Han bor i Nordsjælland med sin kone, Gitte, og til sammen har de fem børn, der alle er flyttet hjemmefra.

Han nævner sin første arbejdsdag på Politiken, fordi den er et godt eksempel på det mantra, som har præget hans karriere: ”Man skal ikke sige nej til noget, fordi man er bange for at sige ja til det”, lyder det.

”Jeg vil ikke påstå, at det var det, jeg sagde til mig selv, da jeg var 20 år, og at det så har været min ledestjerne lige siden. For som ung var jeg hverken selvsikker eller fyldt med selvtillid. Men jeg havde alligevel et gåpåmod. Og når jeg ser tilbage på mit karriereforløb, så har det været udslagsgivende.”

Han arbejdede på Politiken i 15 år, hvoraf de fire var som avisens korrespondent i USA. Da han kom hjem derfra, havde han lidt svært ved at finde arbejdsglæden igen.

”Jeg var glad for at være på Politiken, og jeg syntes jo, jeg allerede havde haft den bedste stilling, der fandtes. Men jeg kunne heller ikke forestille mig, at jeg skulle være det samme sted i 43 år. Og så havde jeg en tv-drøm, der havde ligget og ulmet, siden jeg var helt ung.”

Derfor sagde han også ja til at komme til casting hos Nordisk Film i 1988. De skulle lave et program for TV 2. Det viste sig at være quizprogrammet ”Lykkehjulet”, og Meyerheim blev tilbudt jobbet som vært.

”I manges øjne var det et fald ned ad den professionelle rangstige, men det skulle ikke afholde mig fra at prøve det. For mig var det en videreudvikling af de drømme, jeg gerne ville realisere. Det var enormt angstprovokerende, men jeg ville gerne prøve underholdningsbranchen, og der var 'Lykkehjulet' den oplagte legeplads. Samtidig vidste jeg godt, at det ikke var noget, jeg ville lave altid.”

Han har aldrig fortrudt, når han har kastet sig ud i noget nyt. Hans erfaring er snarere, at man fortryder det, man ikke gør.

”I mange år bildte jeg fejlagtigt mig selv ind, at alt i mit arbejdsliv var sket ved tilfældigheder. At mulighederne bare var dukket op. Det er også rigtigt til en vis grad, men jeg har jo sagt ja og nej på givne tidspunkter. Jeg har ikke planlagt mine mål, men jeg har alligevel været bevidst om, hvad det var, jeg sagde ja og nej til.”

Michael Meyerheim har nået en alder, hvor han kunne overveje at trække sig tilbage, men indtil videre er det ikke aktuelt. Hans ambition er at blive ved med at forbedre det, han laver.

”Jeg har ingen konkrete planer, der skal realiseres i den nærmeste fremtid, og på et eller andet tidspunkt skal jeg da stoppe. Men jeg føler mig meget godt tilfreds, hvor jeg er nu. Jeg blev engang spurgt af en bekendt, om jeg føler mig forløst i min karriere. Jeg havde aldrig tænkt i et så dyrt begreb. Men jo, jeg føler mig forløst nu. Der er ikke nogen urealiserede drømme.”