Her finder du aktuelle serier fra Kristeligt Dagblad. Tilmeld dig det, du vil følge, og få en mail, når der er en ny artikel klar.

Quiz
Serie Senest opdateret 21.06.2024
Kan du lide at quizze? Så slå dig løs og test din viden om alt fra kultur, kunst, bøger, historie, religion og meget, meget mere. Der er ingen præmier på højkant - her quizzer vi blot for fornøjelsens skyld. Er der en ægte quizmaster gemt i dig, kan du modtage Kristeligt Dagblads quiz-nyhedsbrev, hver gang en ny af slagsen er klar. Tilmeld dig her.
Har freden en chance?
Serie Senest opdateret 16.05.2024
En række store krige og konflikter dominerer nyhedsbilledet i Vesten. Den verdensorden, der blev etableret efter den kolde krigs afslutning, er i opbrud. Men hvad er mulighederne for at undgå en tredje verdenskrig? Har freden – set i det helt store perspektiv – en chance, og hvad skal der til, for at den kan få det? Det spørgsmål ser Kristeligt Dagblad nærmere på i denne serie i en række interviews med fremtrædende tænkere og forskere.
Spørg om livet
Serie Senest opdateret 16.05.2024
Psykolog og familieterapeut Annette Due Madsen og overlæge og psykiater Jørgen Due Madsen svarer hver uge på læsernes spørgsmål i brevkassen "Spørg om livet". Send dit spørgsmål til brevkasse@k.dk. 
Krigen i Ukraine
Serie Senest opdateret 15.05.2024
Rusland har invaderet Ukraine i det, der nu er den mest alvorlige sikkerhedspolitiske krise i Europa siden den kolde krig. Kristeligt Dagblad følger i denne serie krigen.
Sprogligt set
Serie Senest opdateret 12.05.2024
I denne serie samler Kristeligt Dagblad både artikler om sproget og dets historie, samt klummen "Sprogligt set", hvor forfatter Susanne Staun og seniorredaktør Henrik Lorentzen sætter fokus på tidens sproglige unoder og glidebaner.
Den levede tro
Serie Senest opdateret 10.05.2024
En kuppel af kærlighed? Et efterliv under et kirsebærtræ? Gud? I en ny artikelserie undersøger Kristeligt Dagblad, hvad medlemmerne af folkekirken tror på, og hvordan troen kommer til udtryk i deres liv.
På sporet af apostlene
Serie Senest opdateret 09.05.2024
Hvem var apostlene i Det Nye Testamente? Og hvor blev de af, efter Jesus havde bedt dem om at gøre alle folkeslag til hans disciple? Erik Bjerager besøger de steder, hvor apostlene har virket eller er begravet, og han taler undervejs med katolikker, ortodokse og protestanter om apostlenes betydning for kristendommen, der i dag er verdens største religion med 2,2 milliarder tilhængere.
Her finder jeg håb
Serie Senest opdateret 08.05.2024
I en tid præget af energikrise, inflation og krigen i Ukraine er der brug for håb. I denne serie fortæller en række offentligt kendte danskere om, hvad der giver dem håb.
De kongelige
Serie Senest opdateret 10.04.2024
I serien "De kongelige" samler Kristeligt Dagblad de bedste artikler om de kongelige både i og udenfor Danmark.
Hverdag & højtid
Serie Senest opdateret 26.03.2024
I denne klumme skriver Erik Bjerager om kirkeårets højtider, der kan være med til at skabe mening og sammenhæng i hverdagen.
Fodnoter fra livet
Serie Senest opdateret 21.03.2024
Simone Nilsson (f. 1990) er journalist og illustrator hos Kristeligt Dagblad. I klummen ”Fodnoter fra livet” skriver hun ikke om de store overskrifter, men forsøger at finde fodfæste i voksenlivet gennem en blanding af eftertænksomhed, humor og eksistentiel rædsel.
Jordskælvet
Serie Senest opdateret 05.02.2024
Mandag den 6. februar ramte et voldsomt jordskælv Tyrkiet og Syrien. Flere tusinde er døde. Tusindvis af bygninger er kollapset. Og overlevende og omkomne fortsat ligger begravet i murbrokkerne. Kristeligt Dagblads korrespondent Allan Sørensen er i jordskælvsområdet og rapporterer i den kommende tid til avisen om den humanitære situation og redningsarbejdet. Du kan finde hans artikler og al Kristeligt Dagblads dækning af katastrofen her.
Troens Øjeblik
Serie Senest opdateret 26.11.2023
I denne serie fortæller mennesker om et afgørende øjeblik i deres kristne trosliv. Det kan være et møde med et menneske, læsning af en bog, oplevelsen af et kunstværk eller mødet med livets yderpunkter, der har skabt en afgørende ændring i deres forhold til Gud, tro og kirke.
Den gode præst
Serie Senest opdateret 26.10.2023
Kristeligt Dagblad holder de næste uger en konkurrence, hvor vi vil fremhæve de præster, der gør en særlig forskel i danskernes liv. Alle kan indsende navne på kandidater, som avisen bør fortælle om. Forløbet slutter med, at tre præster får hædrende omtale og et beløb på 10.000 kroner, der er øremærket et velgørende formål. Kender du en præst, der fortjener at blive hyldet? Så send en email til adressen praest@k.dk med navn, sogn og en kort motivation for tilmeldingen. Det skal ske inden den 5. oktober.
Et forandret liv
Serie Senest opdateret 02.10.2023
Forandring er et af tilværelsens grundvilkår. Kristeligt Dagblad undersøger i en serie en række store forandringer, der præger vor tid, og hvad de betyder for de mennesker, som har oplevet forandringerne tæt på.
Kirkeministeriets lange sagsbehandlingstider
Serie Senest opdateret 01.10.2023
Kirkeministeriet har i visse typer sager så lang sagsbehandlingstid, at nogle kirkefolk ofte må vente måneder og år på at komme i gang med projekter, der kræver ministerielle godkendelser. Det skaber dyb frustration mange steder, og får forvaltningseksperter til at undre sig. Kristeligt Dagblad belyser i en række artikler problemstillingen og spørger: hvad er det, der tager så lang tid?
Det moderne barn
Serie Senest opdateret 24.08.2023
Vi hører næsten dagligt om stigende mistrivsel blandt børn og unge. Men hvordan ser livet ud i børnehøjde? I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på børnene og deres liv i en moderne tidsalder, hvor meget er anderledes, end da deres forældre og bedsteforældre voksede op.
Intelligens
Serie Senest opdateret 16.08.2023
Alle taler om kunstig intelligens. Men hvad med den menneskelige intelligens? Hvad ved vi egentlig om den? Og hvad kan den viden bruges til? I denne serie gør Kristeligt Dagblad læserne klogere på den menneskelige intelligens.
Gensynets kraft
Serie Senest opdateret 10.08.2023
En vigtig voksen fra barndommen. En fremmed, der gjorde en forskel. Eller måske en ven, man mistede kontakten til. Gensyn med et betydningsfuldt menneske fra fortiden kan være en glædelig begivenhed, der sætter relationen og ens egen selvforståelse i relief. Men det kan også være en ubehagelig konfrontation. I denne artikelserie sætter Kristeligt Dagblad fokus på gensynets kraft.
Kronik-konkurrence: Min far
Serie Senest opdateret 04.08.2023
I dette års kronikkonkurrence har Kristeligt Dagblad opfordret læserne til at fortælle historien om deres far. Otte kronikker er udvalgt og bringes i Kristeligt Dagblad  frem til og med den 5. august.
Stille stemmer
Serie Senest opdateret 28.07.2023
Det er et ideal i tiden, at vi skal være udadvendte, kunne tage ordet og have meget at sige. Men mange mennesker er stille, generte eller introverte og trives derfor bedst med fordybelse, forberedelse og færre ord. I denne serie giver Kristeligt Dagblad ordet til de stemmer, der ofte bliver overhørt.
Klima eller natur
Serie Senest opdateret 28.07.2023
Tårnhøje vindmøller og gigantiske solcelleparker præger i stigende grad vores omgivelser, både til havs og på land. Formålet er at bremse klimaforandringerne, men hvad betyder udviklingen for naturen, dyre- og plantelivet og biodiversiteten? Hvad er i det hele taget prisen for natur og mennesker, når den grønne omstilling skal realiseres? Kristeligt Dagblad sætter fokus på de dilemmaer, der følger med klimakampen.
Arkivrotterne
Serie Senest opdateret 19.07.2023
Har du også kastet dig ud i slægtsforskningen? Du er ikke alene! Danskerne går nemlig i arkiverne som aldrig før og søger viden om familie, slægt, egn - og sig selv. I denne artikelserie møder Kristeligt Dagblad nogle af landets mange “arkivrotter” og fortæller deres historier. Samtidig fokuserer serien også på de etiske og eksistentielle spørgsmål, den store begejstring for arkiverne rejser.
Adoption ved en skillevej
Serie Senest opdateret 13.07.2023
Tusinder af danskere er adopteret. Men hvad har det betydet for deres opvækst, identitet og følelse af at høre til? I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på de svære etiske dilemmaer, der er forbundet med adoption.
Familie
Serie Senest opdateret 17.05.2023
En familie kan være stor eller lille, elsket eller hadet, være svær at være en del af eller det eneste sted, man rigtigt føler sig hjemme. Uanset hvordan ens familie ser ud, har den afgørende betydning for det enkelte menneske og for samfundet. I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på familien. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.
Med Kristeligt Dagblad til gudstjeneste
Serie Senest opdateret 14.04.2023
Kristeligt Dagblad vil gøre debatten om folkekirkens liturgi mindre abstrakt. Derfor evaluerer vi gudstjenester gennem anmeldelser. Anmelderne: Bertel Haarder, tidligere kirkeminister for Venstre Katinka Langdahl-Frederiksen, stud.theol og næstformand for Radikal Ungdom Anna Helleberg Kluge, provst i Næstved Provsti Ditlev Tamm, professor emeritus i jura med kendskab til folkekirken Monica Papazu, organist i Asferg Kirke i Østjylland
Bispevalg i Fyens Stift
Serie Senest opdateret 27.02.2023
Biskop over Fyens Stift, Tine Lindhardt, har meddelt, at hun fratræder stillingen som biskop i Fyens Stift den 31. januar 2023. Første valgrunde løber fra den 4. til den 25. januar 2023. I denne serie følger Kristeligt Dagblad bispevalget, som slutter med, at valgets vinder bliver bispeviet i Odense Domkirke søndag den 2. april 2023.
Det balancerede liv
Serie Senest opdateret 24.01.2023
Regeringens ønske om at gøre store bededag til en arbejdsdag har vakt debat i en tid, hvor mange drømmer om et liv med mere fritid frem for flere arbejdstimer og lønkroner. Pausen og den frie tid opleves som mere og mere vigtigt. Men hvad er egentlig den gode balance mellem arbejde og fritid? Og hvordan opnår man den? I denne serie samler Kristeligt Dagblad både nyheder om strømninger i forholdet mellem fritid og arbejde samt inspirerende interviews og gode råd til det balancerede liv.
Valg 2022
Serie Senest opdateret 28.12.2022
Kristeligt Dagblad sætter i denne serie fokus på de nære og fortsat vigtige, hjemlige politiske temaer i avisens hidtil mest omfattende dækning af en valgkamp.
I live til det sidste
Serie Senest opdateret 16.12.2022
1,2 millioner danskere er over 65 år, og i fremtiden vil de ældre udgøre en endnu større del af samfundet. Men hvordan ser alderdommen ud i dag? Hvad er skyggesiderne, og hvor finder man håb og lys? Hvad mister man, og hvad vinder man i den sidste del af livet? Det belyser Kristeligt Dagblad i denne artikelserie.
Hvad venter du på?
Serie Senest opdateret 08.12.2022
Sådan spørger Kristeligt Dagblad i løbet af adventstiden fire mennesker, der lige nu befinder sig i en venteposition. Hvordan opleves ventetid i en utålmodig tidsalder? Og er der noget at lære?
Hvem er danskerne?
Serie Senest opdateret 18.11.2022
Danskerne findes i mange modeller. Men hvem er vi egentlig? Hvad bringer os sammen, og hvad skiller os ad? I en ny artikelserie undersøger Kristeligt Dagblad danskernes identitet.
Verden runder otte milliarder
Serie Senest opdateret 15.11.2022
Inden året er omme, vil verden huse otte milliarder mennesker. Mens der især i Afrika stadig fødes mange børn, bliver der færre børn og flere ældre i både Europa og Asien. Begge dele giver udfordringer, som Kristeligt Dagblad ser nærmere på i denne serie.
Grundtvig er død. Grundtvig længe leve
Serie Senest opdateret 19.10.2022
Den 2. september er det 150 år siden, N.F.S. Grundtvig (1783-1872) døde. Hans betydning for dansk teologi og kirkeliv, for vores salme- og sangskat, for vores skoletradition og vores forestillinger om fællesskab og folkelighed har lige siden været enorm. I denne serie belyser Kristeligt Dagblad den grundtvigske arv - historisk og aktuelt.
Valg i Sverige
Serie Senest opdateret 18.10.2022
Den 11. september skal svenskerne til valg. Efter otte år med Socialdemokratiet ved magten står blå blok og de forkætrede Sverigedemokraterne klar til at udfordre venstrefløjen. I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på de temaer, der kan afgøre valget hinsidan.
Kunsten at skabe
Serie Senest opdateret 13.10.2022
Den kreative proces er sagnomspundet, frustrerende og magisk. I denne interviewserie besøger Kristeligt Dagblad kunstnere i deres værksteder og spørger til, hvordan de arbejder med at skabe.
Livshistorier
Serie Senest opdateret 07.10.2022
Alle mennesker rummer historier. Historier om det lokalsamfund, de har været en del af, den tidsperiode, der har formet dem, og de individuelle oplevelser, erfaringer og erkendelser, der har gjort dem til dem, de er. Historier, som andre kan spejle sig i, og som kan danne grundlag for en fælles bevidsthed. I denne serie samler Kristeligt Dagblad artikler om levede liv og kunsten at fortælle sin historie.
Når indvandrerne bliver gamle
Serie Senest opdateret 04.09.2022
I dag er der 32.000 ældre over 65 år med ikke-vestlig baggrund i Danmark, og tallet vil vokse til omkring 100.000 om 18 år. I denne serie fortæller Kristeligt Dagblad om udfordringer og løsninger for den nye gruppe ældre, deres pårørende og samfundet.
Bispevalg i Roskilde Stift
Serie Senest opdateret 04.09.2022
Biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, har meddelt, at han ved udgangen af august 2022 går på pension. Der er fire kandidater til bispesædet, og resultatet af første valgrunde offentliggøres den 11. maj. I denne serie følger Kristeligt Dagblad bispevalget, som slutter med, at valget vinder bliver bispeviet i Roskilde Domkirke den 4. september.
Det daglige brød
Serie Senest opdateret 24.08.2022
Danskernes madkultur er under hastig forandring. I dag spiser vi ikke kun for at blive mætte, men fortæller også omverdenen hvem vi er gennem valget af mad. Samtidig presser krig og inflation fødevarepriserne op, og klimakrisen påvirker både vaner og afgrøder. Hvad kommer det til at betyde for, hvad vi spiser – og hvorfor spiser vi, som vi gør? I denne serie ser Kristeligt Dagblad nærmere på dansk madkultur, dens historiske og religiøse rødder og aktuelle udvikling.
Portræt af ungdommen
Serie Senest opdateret 23.08.2022
Der tales så meget om, hvad ”de unge” siger og gør. Men har alle ikke været unge engang? I denne serie tegner Kristeligt Dagblad portrætter af de unge i fire forskellige årtier: 1950’erne, 1970’erne, 1990’erne og 2010’erne. Årtierne er udvalgt i samarbejde med ungdomsforsker Jonas Lieberkind fra Danmarks Pædagogiske Universitet.
Kronik-konkurrence: Min barndom
Serie Senest opdateret 05.08.2022
Det er aldrig for sent at få en ulykkelig barndom, siger man. Men uanset om ens barndom har været lykkelig eller ulykkelig, så er og bliver det en tid, som sætter rammerne for resten af livet. I dette års kronikkonkurrence inviterer Kristeligt Dagblad læserne til at fortælle om netop deres barndom; om sorg og glæde, om knaphed eller overflod, og om hvordan barndommen satte sig spor, som man aldrig bliver færdig med. De bedste otte kronikker bliver bragt i avisen, og vinderkronikken præmieres med et gavekort til Salling Group på 10.000 kroner.
Libanons krise
Serie Senest opdateret 03.08.2022
På få år er Libanon gået fra at blive kaldt Mellemøstens Schweiz til at være sunket ned i dyb økonomisk krise og præget af omfattende social uro. Kristeligt Dagblad har besøgt landet og undersøger i denne serie, hvordan libaneserne håndterer den vanskelige situation.
Vielsernes år
Serie Senest opdateret 28.07.2022
Efter to år præget af pandemi står 2022 til at blive et år med mange bryllupper. Men hvad gør man for at forblive godt gift? Har par, som vedbliver med at være gift, noget til fælles? Kristeligt Dagblad går på jagt efter fagfolks bedste råd til det gode parforhold og tegner portrætter af samliv i medgang og modgang.
Løftet
Serie Senest opdateret 28.07.2022
Man skal holde, hvad man lover - eller skal man? I denne artikelserie spørger Kristeligt Dagblad, hvad løfter betyder for mennesker i en individualiseret og flygtig tid. Fra de løfter vi giver til bryllupper og dåb over det professionelle lægeløfte til det, man lover ved dødslejet - men måske ikke helt kan holde.
Fred i vor tid
Serie Senest opdateret 25.07.2022
Er fred blevet en utopisk tanke nu, hvor der er krig i Europa? Den russiske invasion af Ukraine har givet pacifismen trange kår. I denne serie ser Kristeligt Dagblad nærmere på fred som et fænomen i nutiden og fortiden.
Er børn en rettighed?
Serie Senest opdateret 19.07.2022
Hvert 10. danske barn kommer i dag til verden med hjælp fra kunstig befrugtning. Men med rugemødre og nye familiemønstre følger også svære etiske overvejelser om, hvorvidt alle har ret til at få et barn. I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på udfordringer og dilemmaer.
Museer i forandring
Serie Senest opdateret 14.07.2022
Museerne er i opbrud i disse år, hvor de traditionelle samlinger afløses af øget fokus på formidling. Men hvad er egentlig et museum, og hvad skal vi bruge det til? Gennem besøg på seks danske museer beskriver vi i denne artikelserie de aktuelle forandringer i museumslandskabet.
Valg i Frankrig
Serie Senest opdateret 20.06.2022
Den 10. og 24. april stemte et flertal af de 48 millioner franske vælgere for at give Emmanuel Macron en ny embedsperiode som fransk præsident. I denne serie følger Kristeligt Dagblad den franske valgkamp, som til juni kulminerer med et parlamentsvalg.
Katastrofal tørke på Afrikas Horn
Serie Senest opdateret 08.06.2022
For tredje gang på 10 år styrer Afrikas Horn mod en humanitær katastrofe. Over 300.000 mennesker risikerer at sulte ihjel, nu da fire regnsæsoner er slået fejl. Kristeligt Dagblad har i denne serie besøgt Somalia sammen med Red Barnet for at tale med dem, der er berørt af krisen.
Farvel til finsk neutralitet
Serie Senest opdateret 20.05.2022
Krigen i Ukraine har fået finnerne til at foretage et historisk skifte og omfavne Nato. Hvad betyder det for det gode, men komplicerede naboskab til Rusland? I denne serie besøger Kristeligt Dagblad de mennesker, der bor langs den 1340 kilometer lange finsk-russiske grænse.
Bønnens kraft
Serie Senest opdateret 17.05.2022
Kan man med bøn helbrede psykiske og fysiske lidelser? Og hvad er det rimeligt at bede for? Det er nogle af de spørgsmål, som Kristeligt Dagblad stiller i en ny serie om bøn og helbredelse.
Social udsathed flytter på landet
Serie Senest opdateret 11.05.2022
Mennesker, der lever i isolation for enden ad grusvejen og hjemløse, der gemmer sig for omverdenen. Landkommuner og provinsbyer oplever i disse år stigende sociale problemer. I en ny serie fortæller Kristeligt Dagblad om udsathed uden for de store byer.
Omsorg for sjælen
Serie Senest opdateret 12.04.2022
Når mennesker står i livs- og troskriser, kan de bede om hjælp hos præsten, der har tavshedspligt. I denne artikelserie undersøger Kristeligt Dagblad, hvad sjælesorg er, og hvilken forskel den gør.
Valg i Ungarn
Serie Senest opdateret 04.04.2022
Efter 12 år ved magten bliver den nationalkonservative premierminister, Viktor Orbán, for første gang udfordret af en samlet opposition ved det ungarske parlamentsvalg den 3. april. Kristeligt Dagblad ser i denne serie på, hvordan Orbáns Ungarn på mange måder kører sit eget løb i EU.
Kunstens skoler i en brydningstid
Serie Senest opdateret 25.03.2022
Hvad sker der på traditionsrige kunstneriske uddannelser, når nye debatter og holdninger til kunst trænger sig på? I denne artikelserie besøger vi seks af kunstens klassiske skoler for at se, hvordan kultur og traditioner ændrer sig.
Den seksualpolitiske lobby
Serie Senest opdateret 14.02.2022
Sex og Samfund har en politisk dagsorden og et yderligtgående syn på køn, men har alligevel stor indflydelse hos skoler, medier, myndigheder og politikere. I denne artikelserie beskriver Kristeligt Dagblad den indflydelse, som organisationen har fået, fordi den ifølge kritikere fejlagtigt opfattes som en værdineutral ekspert.
Livets sidste adresse
Serie Senest opdateret 28.01.2022
De kommer der af nød og ofte lidt modvilligt. For landets plejehjem er ofte genstand for kritiske historier i medierne, men udgør for omkring 40.000 danskere en nødvendighed, når de ikke længere kan klare sig selv hjemme. I denne serie får plejehjemsbeboerne selv ordet og fortæller om deres livs sidste adresse.
Dronning i 50 år
Serie Senest opdateret 14.01.2022
Hun har repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil. Den 14. januar er det et halvt århundrede siden, at dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. I en serie artikler markerer Kristeligt Dagblad regeringsjubilæet og ser på både personen, rollen og det folk, hun i 50 år har stået i spidsen for.
Et øjeblik i historien
Serie Senest opdateret 09.01.2022
I denne serie af historiske essays fokuserer forfatter og historiker Henrik Jensen på en række skikkelser, der fik betydning i historien, men uden, at de selv kunne vide hvordan. Målet er at opsøge datidens egne præmisser og forstå personerne ud fra dem, ud fra devisen formuleret af historikeren Frederic William Maitland: ”Vi bør altid være bevidste om, at hvad der nu ligger i fortiden, engang lå i fremtiden”. ”Et øjeblik i historien” skrives af historikeren Henrik Jensen.
Iraks kristne under pres
Serie Senest opdateret 06.01.2022
Iraks kristne fordrives systematisk fra hus og hjem af væbnede grupper og ved brug af dokumentfalsk. I denne serie kortlægger Kristeligt Dagblad fænomenet i samarbejde med Mediabridge og organisationen Arij, Arabiske Reportere for Undersøgende Journalistik.
I digternes fodspor
Serie Senest opdateret 29.12.2021
Store danske digtere, der har formet vores syn på kultur og natur, har nu fået deres egne digterruter landet over. I denne serie går Kristeligt Dagblad i digternes fodspor på ruterne rundt om i Danmark.
Følelsen af jul
Serie Senest opdateret 25.12.2021
Smagen af gløgg, duften af frisk gran og lyden af Händels Messias - julen er fuld af sanseindtryk! I denne serie interviewer vi fremtrædende danskere om, hvordan de sanser julen, og samler Kristeligt Dagblads dækning af alt det, der gør julen til noget særligt.
Arven fra Sovjetunionen
Serie Senest opdateret 21.12.2021
Den 25. december 1991 blev det kommunistiske Sovjetunionen opløst. Kristeligt Dagblad ser i denne serie på, hvordan den sovjetiske fortid fortsat præger mennesker og storpolitik 30 år efter opløsningen.
Et år efter krigen
Serie Senest opdateret 07.12.2021
I november sidste år tabte Armenien 44 dages krig til Aserbajdsjan om den kristne eksklave, Nagorno-Karabakh. I denne serie besøger Kristeligt Dagblad regionen et år derpå og gør status på en konflikt, der har ulmet i 30 år.
Tro i en digital tid
Serie Senest opdateret 26.11.2021
Gennem de seneste 25 år har digital teknologi forandret troen. På internettet kan individet vælge og vrage blandt alle verdens religioner. Det giver ny spiritualitet gode kår og udfordrer traditionelle former i både kristendom, jødedom og islam.
Kommunalvalg 2021
Serie Senest opdateret 23.11.2021
Den 16. november skulle borgerne stemme til kommunal- og regionalvalget. Op til valget satte Kristeligt Dagblad fokus på de mennesker, temaer og dilemmaer, der afgør, hvem der skal sætte retningen for de næste fire år i landets 98 kommuner og fem regioner.
COP26
Serie Senest opdateret 10.11.2021
COP26 er FN’s 26. klimakonference og holdes i Glasgow i Skotland fra den 31. oktober til den 12. november. Det er nu, verdens ledere skal handle, hvis den globale opvarmning skal begrænses til 1,5 grader i år 2100. Hvis målet, der blev nedfældet i Parisaftalen fra 2015, skal opfyldes, skal udledningen af drivhusgasserne halveres inden 2030. Derfor anses COP26 som den vigtigste klimabegivenheder siden COP21 i Paris. Følg Kristeligt Dagblads dækning her.
Klimakrisen i hverdagen
Serie Senest opdateret 09.11.2021
Voldsomme regnskyl, flere hedebølger og mere tørke. Klimakrisen påvirker også Danmark, og et af de store spørgsmål er, hvad den enkelte kan stille op. I en ny serie taler Kristeligt Dagblad med danskere, der arbejder aktivt på at begrænse klimaforandringerne.
Tyskland efter Merkel
Serie Senest opdateret 01.11.2021
Når tyskerne den 26. september går til valg, siger de samtidig farvel til Angela Merkel efter 16 år ved magten. I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på det Tyskland og Europa, som Merkel efterlader, dykker ned i det dansk-tyske forhold og tager pulsen på valgkampen og vælgernes ønsker.
Polens plads i EU
Serie Senest opdateret 01.11.2021
17 år efter, at Polen kom med i EU, fører den nationalkonservative regering an i en tilspidset værdikamp mod EU om blandt andet retsstatens principper, mens et stort flertal stadig bakker op om medlemskabet. Kristeligt Dagblad ser i denne serie nærmere på polakkernes komplekse forhold til EU.
Kirstens hjerne
Serie Senest opdateret 20.10.2021
Journalist Lise Søgaard har brugt over et år på at undersøge, hvorfor hendes farmors lillesøster Kirsten døde bare 24 år gammel. Serien handler om behandling af psykisk syge i 40’erne og i dag. Om det hvide snit, elektrochok og Tove Ditlevsen. Om tro, håb og hjerneforskning. Og om at nærme sig et familiespøgelse.
Dåb efter døden i mormontemplet
Serie Senest opdateret 20.10.2021
Både Kaj Munk, kong Christian X og Karen Blixen har været genstand for mormonsk dåb efter døden. Det har også mange andre danskere. Den praksis rejser en række etiske spørgsmål, også for de danske myndigheder, som bidrager til processen.
Danmarks nye kristne
Serie Senest opdateret 06.10.2021
Nye tal viser, at de kristne indvandrere og efterkommere i dag udgør mere end en tyvendedel af befolkningen. Men hvem er Danmarks nye kristne, og hvordan vil de påvirke det religiøse liv?
Angsten i os
Serie Senest opdateret 22.09.2021
Angst er den mest udbredte mentale lidelse i Danmark. Men hvor kommer angsten fra, og hvad gør vi ved den? I denne serie møder Kristeligt Dagblad mennesker med angsten inde på livet for at undersøge lidelsen som folkesygdom og eksistentielt grundproblem
Bogbranche i bevægelse
Serie Senest opdateret 21.09.2021
Dagbladene bringer færre anmeldelser, forlagene er begyndt at producere deres egen journalistik, og “bogbloggere” på de sociale medier har kronede dage. Samtidig presses etablerede forlag af techgiganter udefra. Er den traditionelle bogdistibution i krise, eller er det på høje tide, at der bliver gjort plads til nye aktører? I denne serie undersøger Kristeligt Dagblad, hvor bogbranchen bevæger sig hen.
Sommerklassisk
Serie Senest opdateret 29.08.2021
I denne serie gennemgår musikanmelder Peter Dürrfeld en række lettilgængelige klassiske musikstykker. Til sammen vil komponisternes værker udgøre en slags tværsnit af den klassiske musiks historie fra Johann Sebastian Bach til Carl Nielsen.
Et liv med sygdom
Serie Senest opdateret 17.08.2021
Danskernes folkesygdomme er i høj grad kroniske. I denne serie undersøger Kristeligt Dagblad en række af de store folkesygdomme, og hvad de betyder for hverdag og eksistens.
Danmarks bedste sange
Serie Senest opdateret 12.08.2021
Den danske sangskat er enestående, men hvilke sange er de allerbedste? Kristeligt Dagblads læsere kårer sommeren over de 10 bedste danske sange. Seks sang-kendere nominerer 100 sange, som alle kan stemme om frem til august, og undervejs fortæller vi om sangens særlige betydning for danskerne. De 10 bedste sange offentliggøres i forbindelse med Kristeligt Dagblads 125 års jubilæum
Under åben himmel
Serie Senest opdateret 11.08.2021
Mange har det seneste år genopdaget glæden ved naturen. I denne serie taler Kristeligt Dagblad med mennesker, der finder ind i sig selv, når de tager ud i det danske landskab.
Hvad gør vi uden Gud?
Serie Senest opdateret 08.08.2021
I mange vestlige lande vender folk kirken ryggen, men hvor søger de hen, og hvad binder nutidens samfund sammen, når troen er forsvundet som fælles referenceramme? Det undersøger Kristeligt Dagblad i denne serie.
De Anonyme
Serie Senest opdateret 06.08.2021
Siden Anonyme Alkoholikere så dagens lys i 1930’ernes USA, har bevægelsen spredt sig til hele verden. I Danmark mødes hundredvis uge efter uge i anonyme fællesskaber for at bekæmpe afhængigheder af alt fra alkohol og stoffer til mad og sex. Metoden er omdiskuteret og beskyldes af nogle for at være sekterisk. Her er kuren nemlig hverken medicin eller professionel hjælp, men 12 åndelige trin og overgivelse til en højere magt. Kristeligt Dagblad har mødt De Anonyme.
Hvor er du fra?
Serie Senest opdateret 04.08.2021
Hvad betyder hjemstavnen for danskere i dag, og hvilke karaktertræk har mennesker fra en bestemt egn? Det undersøger Kristeligt Dagblad i en ny artikelserie.
Scener fra et venskab
Serie Senest opdateret 30.07.2021
Venskaber er for mange den vigtigste relation i livet. Men hvordan er man en god, inspirerende og stimulerende ven? Kristeligt Dagblad portrætterer i denne interviewserie kunstnervenskaber på godt og ondt.
De fredede bygninger
Serie Senest opdateret 27.07.2021
Bygningsfredningsloven har mere end 100 år på bagen. Men i en tid, hvor der bygges om som aldrig før, er det mere aktuelt end nogensinde at tale om fredninger. I denne serie ser Kristeligt Dagblad nærmere på, hvad der sker på området i øjeblikket, og hvilke dilemmaer der følger med fredningerne.
Følelsen af sommer
Serie Senest opdateret 27.07.2021
Sommer er en årstid, der taler til sanserne. I denne serie har Kristeligt Dagblad spurgt en række kendte danskere, hvordan de mærker, at det er sommer.
125 råd til det gode liv
Serie Senest opdateret 27.07.2021
Hvad kendetegner et godt liv, og hvad skal der til for at opnå det? I denne serie undersøger Kristeligt Dagblad begrebet og beder i anledning af avisens 125-års jubilæum en række indsigtsfulde danskere dele deres bedste råd til for­skellige aspekter af det gode liv.
Mødet med mit yngre jeg
Serie Senest opdateret 27.07.2021
Politik er i stadig forandring. Hvordan håndterer politikere holdningsændringer hos sig selv og i deres partier? Kan de overhovedet genkende sig selv i bakspejlet efter 5, 10 eller 20 år? Kristeligt Dagblad beder i denne serie markante politikere møde deres eget yngre jeg.
Når livet vælger retningen
Serie Senest opdateret 22.07.2021
Det moderne menneske vil gerne kontrollere sig igennem tilværelsen. Men livet tager somme tider sin egen vej. Teolog og gæsteprædikant ved Marmorkirken Helene Reingaard Neumann skriver sommeren igennem klummer om det uforudsigelige liv, mens brevkassen "Spørg om livet" holder pause. 
10 år efter 22. juli
Serie Senest opdateret 21.07.2021
Den 22. juli 2011 blev Norge udsat for det værste angreb siden Anden Verdenskrig, som kostede 77 mennesker livet i Oslo og på øen Utøya. Kristeligt Dagblad sætter i en række artikler fokus på, hvordan terrorangrebene 22. juli påvirker det norske samfund 10 år efter.
Historien på kirkegården
Serie Senest opdateret 14.07.2021
På et lille antal kirkegårde i Danmark er historien bevaret, så kirkegården fortæller om mennesker, livsvilkår, samfundsstruktur og sociale forhold på netop dét sted og i dén epoke i Danmarkshistorien. I en serie dykker Kristeligt Dagblad ned i lokalhistorien gennem kirkegården.
En verden af støj
Serie Senest opdateret 16.07.2021
Der er skruet højt op for lyden i det moderne menneskes liv. Hver dag hører vi suset fra motorvejen, naboernes fester, skænderier og havemaskiner plus al den musik og anden lyd, vi selv putter i ørerne. Men selvom de fleste er producenter af støj, er der stadig flere, som føler sig generet eller ligefrem blive syge af støjen i verden. I denne artikelserie undersøger vi, hvor støjen kommer fra, og hvad den gør ved os.
Her bor vi
Serie Senest opdateret 09.06.2021
Nogle bor stort, andre småt. Nogle bor i byen, andre på landet. Nogle bor i gammelt, andre bygger nyt. Hvilke værdier, drømme og livsomstændigheder ligger til grund for den måde, vi hver især vælger at bo på? Det undersøger Kristeligt Daglad i denne serie.
De nye ældre
Serie Senest opdateret 24.04.2021
De blev født i et gryende forbrugssamfund i 1950’erne og første del af 1960’erne, og de voksede nærmest op sammen med velfærdsstaten. I en ny serie tegner Kristeligt Dagblad et portræt af årgangen.
De forsvundne chilenske børn
Serie Senest opdateret 22.04.2021
Med afsæt i danske myndigheders mistanke om ulovlige forhold i adoptioner fra Chile sætter Kristeligt Dagblad i en ny serie transnationale adoptioner under lup. For hører adoptionerne fortiden til, eller bør danske par stadig kunne adoptere børn fra mindre velstående lande?
Mit forandrede liv
Serie Senest opdateret 22.04.2021
Store dele af Danmark er lukket ned som følge af coronaepidemien. Kristeligt Dagblad taler i artikelserien ”Mit forandrede liv” med markante danskere om, hvordan nedlukningen berører deres hverdag.
Grønlands valg
Serie Senest opdateret 07.04.2021
Den 6. april går grønlænderne til stemmeurnerne. Valgkampen handler blandt andet om minedrift, lufthavne, fisk og dårlige sociale forhold. Og bag det hele ligger debatten om, hvordan Grønland kan blive økonomisk selvstændigt. I denne serie sætter Kristeligt Dagblad fokus på valget og livet i det moderne Grønland.  
Moral i bevægelse
Serie Senest opdateret 09.03.2021
Må man som kristen bande, dyrke sex før ægteskabet og drikke sig beruset? I en serie artikler vil Kristeligt Dagblad undersøgte de teologiske argumenter og de kirkelige positioner i nære moralske spørgsmål, som har flyttet sig gennem tiden.
Det nye Mellemøsten
Serie Senest opdateret 12.02.2021
Donald Trump har skabt en ny virkelighed i Mellemøsten, der efterlader udfordringer til USA’s nye præsident, Joe Biden. Kristeligt Dagblads korrespondent i Mellemøsten ser i en ny serie nærmere på, hvad amerikansk ambassadeflytning til Jerusalem, anerkendelse af Golanhøjderne og normaliseringsaftalerne mellem Israel og en række arabiske lande betyder
Højskolesangbogen
Serie Senest opdateret 08.12.2020
Torsdag den 12. november udkommer den nye, 19. udgave af Højskolesangbogen med 151 nye sange og 450 sange, vi kender fra den forrige. I en serie artikler undersøger Kristeligt Dagblad, hvor den danske fællessangstradition bevæger sig hen, og interviewer en række af de digtere og komponister, som er nye i Højskolesangbogen.
Danmark drikker
Serie Senest opdateret 10.11.2020
Fra gymnasiefest til gravøl. Fra fredagsvin til flyttebajer. Danskerne mangler sjældent anledninger til at indtage alkohol. I denne serie dykker Kristeligt Dagblad ned i den danske alkoholkultur for at undersøge, hvor den kommer fra, og hvor den er på vej hen.
Valg i USA
Serie Senest opdateret 04.11.2020
I november går amerikanerne til præsident- og kongresvalg efter en valgkamp, som vil gå over i historien som både den mærkeligste, mest uforudsigelige og mest foruroligende i nyere tid. Kristeligt Dagblad følger valgkampen til dørs ved at fokusere på dens store værdikampe og skabe orden i kaos med overblik og indsigt.
Hittebarnet
Serie Senest opdateret 04.09.2020
En formiddag i 1997 blev et spædbarn fundet efterladt på et toilet på Ringsted Station. Kristeligt Dagblad har undersøgt, hvad der egentlig skete dengang – og hvad der blev af den lille pige